' B A R C E L O N A '

 
 
 Godmorgon!
Detta är faktiskt ett tidsinställt inlägg då jag just nu sitter och jobbar. Kör ett kort pass idag 9-13, super gött!
Men vad jag gör just nu skulle inte inlägget handla om utan om min resa till Barcelona!!
 
Var ju iväg en vecka mellan den 28:e och 4 augusti. Som jag kanske nämnt tidigare så hade jag aldrig varit i Barcelona tidigare men verkligen ALLA jag sa att jag skulle åka dit till lovordade staden så jag åkte självklart dit med höga förväntningar.
Min helhetsbedömning av Barcelona vart: eeh mjaa. En stabil trea på en femgradig skala typ.
 
Låt mig förklara varför.
 
Något som är väldigt viktigt för mig för att jag ska tycka om en stad är att det finns shopping. Shopping är A och O. Kalla mig ytlig men det är något som jag tycker är viktigt. Barcelona hade ingen shopping. Det kändes precis som att handla i Borås typ. Det fanns massa Zara och massa Mango (självklart eftersom de kedjorna är spanska) små rätt tråkiga primark och sen små affärer som påminner om våra Gina Tricot och BikBok. Den som säger att det finns massor av shopping i Barcelona, mja dig skulle jag vilja ha ett snack med. Stora marknader, absolut men inte storstads shopping.
 
Andra saker jag tyckte var tråkigt var trafikkaoset. Konstant typ. Visst, det finns i alla större städer men här kändes det som ingen följde trafikregler eller lagar utan gick mest på störst går först eller jag ska fram först.
Vet inte hur många gånger taxibilarna körde mot rött eller knappt stannade när det visade grönt på övergångställena eller att de som körde moped eller motorcykel körde tvärs över trottoarer för att komma fram. Nä, kaoset kändes också som en downer.
 
Det bra då?
 
Vi bodde nog på det finaste hotellet jag någonsin bott på. Vi bodde på hotel W. Det jätte stora och fina hotellet nere i hamnen. Det var verkligen en känsla av lyx varje dag man vaknade och kollade ut genom fönstret och såg ut över staden. Vi såg verkligen allt. Vi bodde på 14:e våningen så det var riktigt fantastiskt.
Vi hade även gratis tillträde till strand och solstolar som vi använde flitigt.
Om ni har möjlighet så tycker jag verkligen att ni ska bo där. Det var det bästa med Barcelona.
 
Något annat positivt var att vissa delar av staden hade jätte fina miljöer som riktigt tog andan ur en. Vi åkte upp mot bergen för att besöka Miró museet och vilket landskap! Riktigt fint faktiskt.
 
Att det var sol och värme var också något som var så himla härligt. 30 grader varje dag och sol.
Bara det drog up betyget.
Men jag kommer inte åka tillbaka faktiskt. Lägger hellre pengarna på att åka till London igen (11:e gången nu eller vad blir det hehe). Shoppingen där är svårslagen och jag älskar storstadsmiljön.
Eller så lägger jag pengar på att åka på en renodlad sol och bad semester.
Men för den som uppskattar fina miljöer så tycker jag definitivt att ni ska åka till Barcelona :)
 

M Y ' F A V S ' # 4

 
Hej bloggen! Det var verkligen inte igår. Har haft fullt upp i sommar så bestämde mig för att lägga bloggen lite på is. Men nu är jag tillbaka. Ska snart iväg och jobba så jag kör ett snabbt inlägg med mina fyra favorit väskor just nu.
Jag känner verkligen att jag kommit in i en period då jag uppskattar färg. Jag älskar ju annars svart och vitt typ. Många av mina andra väskor är just svarta (förutom min gula datorväska som jag ÄLSKAR!) Så det är kul att jag köpt lite färgglada nya väskor.
 
Den första gröna väskan är min favorit. Älskar färgen och storleken. Den är liten men jag får ändå plats med plånbok, mobil, nycklar m.m.
Den andra väskan, den röda är i samma modell som den gröna som ni säkert ser och anledningen till varför jag köpte båda var just för att jag älskar färgerna. Så himla kul med en färgklick nu när hösten kommer.
De är i alla fall köpta på Glitter. De har en kampanj just nu där väskorna kostar 100kr styck istället för 199kr.
Finns även i fler färger.
 
Väska nummer 3 är från Gina Tricot och den köpte jag i våras. Älskar att den påminner om Chanel och blandingen av svart och guld. Det är så stilrent tycker jag. Den är lite större än de andra så där får man plats med mycket saker. Rockade den här både i London och Barcelona.
 
Sista väskan inhandlade jag på Zara i Barcelona. Älskar färgen och utseendet med spännet fram och silverkedjan. Brukar ju mest ha guld så var kul med något annorlunda. Helt klart en favorit nu i höst.
 
Helt klart favoriterna just nu, även om bilderna inte ens visar i närheten av hur snygga de är irl :(

Och påtal om Barcelona. Tänkte försöka skriva ett inlägg om min resa imorgon. Tog faktiskt inte så mycket bilder, mest med mina föräldrars systemkamera så de har jag inte tillgång till just nu men det blir säkert bra ändå!
Nu ska jag slänga i mig en bit paj innan jag drar till jobbet. Hoppas er helg är toppen X
 

RSS 2.0