ÄR DU ADOPTERAD?

 
Tja bloggen!
Vet ni vad jag insåg precis? Det ser verkligen ut som man skriker om man skriver rubriken med stora bokstäver. Konstigt nog ser det inte så argt ut när jag skriver rubriker på engelska, hm.. aja! Så nu låter jag kanske skit arg. Men det är jag inte, haha!
Men självklart finns det en anledning till mitt val av rubrik..
 
Något jag börjat tänka på mer och mer är hur fruktansvärt nyfikna människor ska va hela tiden. Och jag väljer ordet ska för att det är som att människor anser att de har rätt att vara nyfikna och veta allt om en. Och söta fina, ni har ingen rätt att veta något, i alla fall om mig, om jag inte väljer att berätta det :)
Och nu menar jag inte vilken inkomst jag har, vilken dag jag fyller eller vilket stjärntecken jag har, för jag vet att det går att ta reda på.
 
MEN,
Enda sen jag kan minnas har jag fått samma återkommande frågor ställda och jag börjar faktiskt bli rätt så trött på dom,
  • Är du adopterad? Från vart då? Hur gammal var du när du kom till Sverige? Vill du hitta dina riktiga föräldrar? Minns du något från när du var adopterad? Är du tacksam för att du blev adopterad? Vill du inte va med i programet spårlöst och hitta dina föräldrar? etc..
 
  • Dricker du bara Fanta? Ska du inte sluta dricka Fanta snart? Vad tycker dina föräldrar om att du dricker Fanta? Är inte du beroende av Fanta? Hur mycket Fanta dricker du? Vad hade du gjort om du inte kunde dricka Fanta mer? etc...
 
Jag kan faktiskt inte annat än skratta åt det faktum att det människor är mest nyfikna på med mig är om jag är adopterad och hur mycket Fanta jag dricker, haha!
Nää men självklart får människor undra saker men det är rätt tröttsamt att ha samma diskussioner hela tiden och aldrig få bli lämnad ifred endast för att jag råkar ha en annan hudfärg som avslöjar att det finns en stor chans att jag inte föddes i Sverige.
 
För hade jag varit vit hade ingen frågat om jag var adopterad eller om jag drack vatten så skulle ingen fråga varför jag drack så mycket utav det.
 
Så för att komma till svaret på alla frågor.
Min adoption pratar jag inte om med någon nästan. Varför? För det har ingen med att göra och så är det med det. Utan det jag delar med mig av är att jag är från Colombia, jag kom hit när jag var  1 1/2 år och nej jag har inget behov av att hitta mina "riktiga" föräldrar.
 
Varför jag dricker Fanta? För jag tycker det är sjukt gott och jag tänker dricka det tills jag är död och jag ska fan begravas med en flaska också. yepp.
 
Nää men skämtosido. Jag tycker att alla kan börja tänka lite extra när man känner att nyfikenheten trycker på. För jag har ett starkt skydd mot andras åsikter och nyfikenhet men det finns faktiskt dom människorna som inte vill ha såna frågor för det är jobbigt att prata om adoptioner och vad allt det innebär. Och för deras skull kan man försöka att se bortom det faktum att de inte ser 100% svenska ut och låta dom berätta om de vill, vart de kanske kommer ifrån eller så.
 
Sen till sist vill jag bara skriva att jag är sjukt tacksam för de vänner jag har som har tagit mig för den jag är och inte brytt sig om att ta reda på vart jag kommer ifrån eller bryr sig vad jag äter eller dricker utan låtit mig ta min tid och berätta när jag känner mig redo. Stor puss och kram till er
 
//arkivbild//

JOURNEY .

 
 
 

WAKE UP .



Hej bloggen! 

Vet ni vad jag insåg idag? 
Att jag har världens bästa vänner!! 
Japp så är det. Jag vet inte hur jag har lyckats men jag har verkligen hittat människor som alltid finns där för mig och hjälper mig när jag behöver det. 
Även fast jag är jobbig och inte riktigt verkar vettig i huvet längre. Haha! 

Så ikväll kommer jag gå och lägga mig, fylld av tacksamhet. Kärlek till er brudar. 

Och påtal om ingenting,
Har tänkt att jag ska starta ett helt nytt kapitel i mitt liv. Jag vet det låter as kliché, men det är som det är! 

Hur jag tänker gå tillväga? 
Jag tänker bryta gamla mönster och det börjar med:
• En storstädning av min lägenhet.
• gå upp tidigare, klockan står på 8!!
• gå och lägga mig tidigare, typ 23..
• börja pussla. Jag älskar pussel!!

Mer vet jag inte, eller joo!! Ny frisyr men det kommer senare :)

Nu ska jag sova. 
Sussa sött finisar!! 
X

HEROES & SONGS .

 
Godnatt bloggen.
Nu får den här dagen vara slut. Lika bra att få tentan som kommer imorgon avklarad.
Samtidigt som jag längtar till sängen så är jag också lite nervös. Den senaste tiden har jag drömt varje natt.
Inga hela drömmar med logiska samband utan konstiga korta snuttar som alla troligen påverkas av något i mitt undermedvetna. Men jag tycker det är läskigt för jag mår inte bra i drömmarna... Men vi får se om inatt blir bättre.
 
Annars då?
Jag var ju en sväng i London. Super nice med mycket shopping, eller mjaa lagom ;)
Tänker att jag ska visa bild på allt jag köpt men har verkligen inte hunnit.
Började jobba igen i fredags. Så nu kommer ni kunna hitta mig på Gekås igen.
 
Men imorgon efter tentan har jag några dagar ledigt så då ska jag fota det mesta. Vissa saker är presenter så det får va hemligt ett litet tag till :)
 
Sen har jag fått ett nytt beroende, jag har börjat kolla på serien Criminal Minds från början. Är just nu på säsong 2 och aa det är riktigt bra. Har ju sett en del avsnitt på tv men nu kör jag lite av ett maraton, kanske inte det bästa när man har tentaperiod menmen. Men jäklar va man blir mörkrädd av den serien. Man tappar ju helt förtroendet för människor! Hehe nää inte riktigt men man blir berörd.
 
Just nu känner jag att jag blir berörd av rätt mycket saker.Texter, låtar, väder, känslor, människor och tankar.
Rätt så mycket saker känns som en dimma. En tjock dimma men vafan, tomorrow is a new day...
X

L O N D O N '



Hej bloggen!
Här inne ekar det tomt men allt har sin förklaring, plugg!!
Har kört stenhårt den sista tiden vilket gett resultat och jag klarade min tenta jag gjorde den 25:e, vilket var en klar bonus till det faktum att jag reste till London idag! 
Åh va jag älskar denna stad. Inser att det var över ett år sen jag var här sist så en tur hit var verkligen på sin plats! :)

Åkte vid 10-tiden och strosade runt på Oxford street vid 14-tiden. Fick shoppat lite småsaker på primark men anar att det blir betydligt mer imorgon. 

Har lyckats glömma att fota så får bjuda på fler bilder imorgon istället.
Här är i alla fall en bild på maten. Haha!
Fler kommer som sagt. 
Men nu ska jag försöka sova. 
Helt slut efter den här dagen.

RSS 2.0