- . 7 . f a v o r i t e r . -

 

 

 

 

Hej på er!

Då jag ligger hemma sjuk - IGEN! (suck) så tänkte jag passa på att uppdatera bloggen lite men eftersom jag inte mått bra på hela helgen finns det inte jätte mycket att berätta så jag tänkte köra en á la 2007 och svara på en sån här rolig blogglista. Kanske svarar på något ni inte visste! 

 

Kan ju tillägga att jag började skriva runt 12.00 idag och detta blir publicerat runt 17.30-tiden. Jäkla förkylning! 

 
- . 1 . - Favorit film
Herregud det går knappt att svara på. Har så många olika, Stolthet och fördom med Keira Knightley, De tre musketörerna från 1993, typ alla Harry Potter, alla Hobbit filmerna, alla Die hard och Escape room... Men om jag ska välja min absoluta favorit måste jag säga Life of Pi. Den enda filmen jag sett som jag verkligen kände förändrade mig som människa. Vet inte hur jag ska förklara det mer än att jag inte var samma person efter den filmen var slut. Så vacker men samtidigt så sorglig. Verkligen värd att se om ni inte redan har gjort det!
 
 
- . 2 . - Favorit låt
Men asså den här är ju ännu svårare! Detta går knappt att svara på. Det ändrar sig hela tiden. Men just nu är nog favoritlåten "Calling on me". 
 
Glöm inte att ni kan gå in och lyssna på min favorit-lista med alla låtar jag älskar och har älskat HÄR, om ni vill hålla er uppdaterade 😙. 
 
 
 
 
 
- . 3 . - Favorit godis
Är ju inget jätte fan av godis egentligen. Choklad är gott men lösgodis lockar inte jätte mycket. Har egentligen bara tre olika godissorter jag äter när det kommer till just lösgodis och det är "Lys melk", "Maoam" och "Persikor". Just nu är jag inne i en period där jag tröttnat lite på Maoam men dem har jag älskat sen jag var barn.
 
 
- . 4 . - Favorit smink
Har aldrig och kommer nog aldrig vara en tjej som är super intresserad utav smink. Har fått upp intresset mer för make up och sånt det senaste året men jag får fortfarande ångest när mascaran tar slut eller något annat måste inhandlas. Köpte nya sminkborstar häromdagen, det var lite kul faktiskt. Men har egentligen inget favorit smink. Det bästa är nästan när man är utomlands och man slänger på sig lite puder och mascara och man är klar. Mitt favorit sminkmärke är Benefit. Deras mascaror (?) är sjukt bra men dyra. 
 
 
- . 5 . - Favorit mat
Kommer nog inte som en överraskning att jag säger kött här. Kommer alltid välja kött på restauranger. Vet att det blivit väldigt vanligt nu att sluta äta kött, välja substitut till mjölk osv, vilket är jätte bra men jag kommer aldrig bli sån. Älskar kött för mycket och tycker det är för gott för att sluta äta. Men har börjat försöka äta mer vegetarisk till vardags faktiskt. Alltid något.
 
 
- . 6 . - Favorit resemål
Här är det lite dubbelt. Om jag ska säga efter antal besök så är det utan tvekan London. Nu i januari var det kanske gång 13, 14? Älskar staden och älskar shoppingen! Men om jag tänker mer av andra anledningar så är det nog Rom (varit där tre gånger tror jag) eller Paris (varit där en gång). De två sista är helt baserat på atmosfären, kulturen och byggnaderna. Paris får ett litet plus i kanten också för de har Disneyland där!! 
 
 
- . 7 . - Favorit butik 
Tror jag kommer svara Nelly.com, Lyko.se eller asos.com om jag ska välja på nätet och Primark, Beshka, Stradivarius, New Look eller Pull & Bear om jag ska välja en fysisk butik. 
 

 
Något ganska kul jag hittade idag när jag var hemma från jobbet var mitt favorit barnprogram, Totally Spies! Asså tack Netflix! Sjukt underhållande fortfarande😉. Nu ÄNTLIGEN kommer J hem snart och med sig har han hostmedicin. Har knappt kunnat sova eller vila idag för att jag får såna sjuka hostattacker. Snälla låt mig bli frisk snart!! 
 
Förutom hosta är jag ändå ganska okej, hoppas på att hostan dämpas tills imorgon så jag kan gå och jobba. 
 
Puss på er! X
 
//Bild från när jag var frisk. Ser verkligen inte ut såhär nu. Suck. //
 
 

- . S U N D A Y . M O O D . -

 
Hej på er!
Hoppas ni haft en fin helg. Jag har haft en lugn och skön helg faktiskt. Har ju varit galet förkyld sen i tisdags (hemma från jobbet osv) så behövde verkligen vila upp mig. Nu är jag ganska redo att köra ytterligare en vecka med jobb. 
 
Har ingen speciell tanke med det här inlägget utan ville mest titta in och säga hej. Mitt i stormen och allt. Asså jäklar vad det blåser?! Får ju en verkligen att inte vilja göra annat än att ligga och kolla film i soffan. 
Påtal om film hörrni. Jag har ju verkligen varit så sugen på att se filmen "Ready or not", fråga inte varför. Tyckte trailern verkade spännande och sen var det ju verkligen bara en bonus att Adam Brody (Seth Cohen) var med. Tonårs- crushen, haha. 
 
Anyway, vi kollade på den igår och asså eeeeh vad var det för film? Skräck stod det men det var en blandning av humor och thriller? Helt sjuk och också ganska bra. Se själva! Jag är glad att jag vågade se den i alla fall. Jag brukar vara så himla chicken när det kommer till skräck, även om det inte riktigt var det dåra. 
 
Har också hunnit både sortera och rensa mitt smyckesskrin och stöka till det igen men asså vilken samling jag har nu. Syns det att jag älskar guld? 
 
 
 
Annars då? 
Känner att jag börjat få lite mer energi än innan. Kan det bero på att det börjar bli ljusare? Det resulterar i alla fall i massa roliga planer med kompisar.  Tjejkvällar vilket kommer resultera i utekvällar är på ingång. Herregud minns inte ens när jag var ute sist... Dricker knappt alkohol längre vilket jag gjorde när jag var ute sist, så kommer bli intressant att gå ut nykter. 
 
Åh på tal om något helt annat, måste lägga upp en bild på Cairo, titta så fin han är och vilken naturlig modell. Mattes älskling ♥
 
 
Nu ska jag äta lite kladdkaka och se klart på Les Misérables. Puss på er! X
 
 
// Bild från i fredags, fortfarande sjuk men fasiken va smink kan fixa va //

- . 6 . s n a b b a . -

 Hej på er alla fina! Hoppas ni har en fantastisk lördagskväll. Själv har jag en väldigt lugn kväll, vilket är såå skönt. Hela januari har varit kaos för mig. Trodde aldrig jag skulle säga detta med det finns något som heter: för mycket resande. Egypten, London och Wroclaw, allt inom loppet av fyra veckor. 
Tro mig, jag älskar att resa men lite mer utspritt hade varit trevligt. Nu blir det dock inga mer resor innan sommaren så får istället hoppas på fint väder här hemma. 
 
Hur mår ni föresten? Mår ni bra? 
Jag själv känner mig conflicted (?), finns inget lika bra ord för det på svenska men typ så. Massa tankar i mitt huvud, för lite sömn, mycket på jobbet, mycket i det privata. Vet inte riktigt vad jag ska göra, vad jag ska lägga energi på. Ja, ni hör ju. 
 
I alla fall, fick ett mejl från blogg.se där de sa att mina besökare saknade mig så fick lite dåligt samvete för att jag är så kass på att uppdatera er. Nytt år och allt. Men jag känner samtidigt ingen enorm inspiration till att skriva så tänkte jag kör en lista med sex snabba.
Bättre än inget tänker jag! 
 
-. 1 .- Vad längtar du till?
Vår, sommar, värme, sol. Jag ser fram emot mycket egentligen. Jag längtar till nästa Escape room film kommer, längtar tills mitt hår vuxit ut, jag längtar tills Pernilla kommer ner. Jag längtar till Rom, jag längtar tills jag hittar de perfekta ljusa byxorna. Jag längtar till man kan käka glass i solen, hur gott? 
Har självklart djupare saker jag längtar till också men detta är saker jag mår bra av, sånt jag behöver påfyllning av, pronto. 
 
 
 
 
 
-. 2 .- Vad saknar du?
Ännu en gång, värme, sol, sommar. Men jag saknar också ibland den gamla jag. Låter sjukt konstigt men typ Maria innan 2017. Insåg idag när jag och Jennie åkte upp till Årjäng att jag verkligen har ändrats. Mestadels positivt men också negativt. Jag kan sakna den där tjejen. Fan va fin hon var asså. 
 
Medans jag skriver inser jag att jag saknar, asså verkligen saknar pannkakorna på "The breakfast club". Går nog inte en dag utan att jag tänker på dem, true love!! Haha. 
What can I say, this girl loves her food. 
 
 
-. 3 .- Vad älskar du?
 
 
Jag älskar Fanta, jag älskar popcorn, jag älskar min katt. Det är sånt som aldrig kommer ändras. 
 
Jag älskar hur musik kan påverka en på alla möjliga sätt. Hur musik binder samman ens fysiska mående med det psykiska, med själen. För mig är det sann kärlek när jag hittar en låt som påverkar mig down to the core. Och jag vördar den låten, älskar den och låter den beröra mig. 
Jag älskar min spellista "Favoriter" på spotify. Varje låt där är verkligen en faavorit som nuddat min själ på olika sätt. Jag brukar säga att om man lyssnar på den spellistan så är det som att läsa min dagbok. Jag vet precis vart jag befann mig när jag hör en låt och kan direkt koppla ihop den med olika känslor och tankar. Det är häftigt. 
Spellistan är öppen så vill ni ta en kik så varsågoda, happy reading, haha. 
Ni når den: HÄR
 
-. 4 .- Vad hatar du?
 
 
Förutom det självklara som krig, orättvisor, rasism, våld osv. så hatar jag nog ganska lite. Jag hatar väldigt få människor om ens någon. Grejen med mig är nämligen att jag har en viss energinivå jag lägger på människor, om personen inte gör sig förtjänt av min energi så lägger jag ingen heller. För mig blir då människan ingenting. Obetydlig. Så det här med att hata, nja det har jag ingen ork eller tid till. 
 
Om jag ska se till andra saker jag hatar så kan jag hata att jag är så osmidig ibland. Asså både med att jag är sjukt klumpig och även ibland ganska hård som person. Jag önskar att jag var mer förlåtande men det jobbar jag också på. 
 
 
-. 5 .- Vad rekommenderar du?
 
 
Hmmmm... Jag rekommenderar pannkakorna på "The breakfast club", jag vill också tipsa om att alltid vara sig själv är riktigt coolt och att programmet "Sugar rush" på Netflix är sjukt mysigt och bra! 
 
Jag skulle rekommendera att alltid vara ärlig, jag själv är brutalt ärlig som person, no filter. Jag skulle verkligen rekommendera att lära känna dig själv på djupet. Jag funderar själv på att åka på ett tystnadsretreat.
Men man ska ha tiden också... 
 
Har man inte den möjligheten så ta en promenad själv i skogen eller sitt i tystnad hemma i soffan. Glöm inte dig själv är väl allt jag försöker säga. 
 
 
 
HAHA var bara tvungen att ta med den nedre bilden också som jag hittade i mitt arkiv. Jäklar va hår!!! Dröm. 
 
-. 6 .- Vad drömmer du om?
 
Jaa asså just nu är jag inne i period där jag drömmer sjukt mycket men inget som jag direkt kommer ihåg men jag drömmer mycket om spindlar (tack för den hjärnan, bläää)och jag drömmer mycket om glädje. 
 
Men i ett medvetet tillstånd drömmer jag om att resa tillbaka till Colombia, bestiga berg, lära mig ett nytt språk, börja dansa och bli bra på det. Sen drömmer jag om mitt långa hårsvall tillbaka. Låter kanske löjligt men det är sån skillnad på mitt mående när jag har långt hår! 
 
 

Nu däremot ska jag sova. Ta hand om er, om ni festar ikväll, drick inte för mycket och kom hem säkert. Puss på er! X
 

RSS 2.0