NEVER MIND I'LL FIND SOMEONE LIKE YOU.

maleja©

KEEP THE TRUTH COMING.

Bjuder på en arkivbild från min gamla blogg, sloarez.blogg.se. Söt 17 åring♥
Hej!
Jaa listan med ämnen har jag ju gjort klart, men jag tycker det är kul att ägna lite inlägg till att skriva om ärliga ämnen. Det andra jag skriver om blir ju på ett annat sätt. Håller ni inte med? :)
 
Så nu tänker jag bjuda på 10 sanningar om mig själv. Så lär ni känna mig ännu bättre! Bra va? ;)
 
1. Jag älskar kött! Jag skulle aldrig kunna bli vegiterian eller vara sambo med någon som är det, för kött är något jag vill ha i mitt kök och inte behöva kompromissa med.
 
2. Jag var allergisk mot Jordgubbar i 19 år men nu har det försvunnit! (Yaay)
 
3. Det äckligaste jag vet är när fullkornsmat, ris, pasta, chips! Äckligt värre.
 
4. En av de bästa sakerna jag vet är att få ansiksmassage!
 
5. Om någon vill köpa mig en spontan present är kärnfriavindruvor alltid ett säkert kort, däremot blir jag inte lika glad utav blommor.
 
6. Något jag tycker är fruktansvärt sexigt (hos det motsatta könet) är när personen är intelligent.
Smart is sexy.
 
7. Jag tycker inte om kryddstarkmat. Jag vill alltid ha det "mildaste" när jag äter thai, kina eller mexikanskt. Känsliga smaklökar..
 
8. Jag hatar att dammsuga, men inte för att det är tråkigt, utanför jag alltid har varit rädd för ljudet.
 
9. Om jag fick gå på dejt med vilken hollywood skådis som helst skulle jag vilja gå på dejt med Shia LaBeouf, han verkar vara en riktigt mysig kille faktiskt!
 
10. Om jag fick en plastikoperation gratis skulle jag operera min näsa.
 
Vart ni chockade över vad jag skrivit? ;)

KISS ME LIKE YOU WANNA BE LOVED.

Måste bara tipsa er tjejer och kanske killar? om min absoluta favorit mascara! Den är verkligen super grym och ger en fina, separata fransar och framför allt långa! Och inga jobbiga klumpar!!
Jag tycker att den funkar bäst till mina fransar i alla fall.
Just nu använder jag en annan mascara för att min 360º tog slut och då köpte jag en annan i desperation eftersom den här endast säljs på Yves Rocher butiker eller online men så fort den jag har nu, tar slut ska jag köpa en 360º igen. Sen är det verkligen inte ett dumt pris! Just nu kostar den t.o.m 95:- på internet!!
Så om ni vill ha en bra, prisvärd och allergifri mascara så kan jag definitivt rekommendera den här.
Ska lägga upp en bild när jag har sminkat mig med den här någon gång snart så får ni se själva :)

17 februari 2013.

Hej!
Hur mår ni? Jag mår bra, lite trött för min sömn rubbades lite inatt men ska snart käka lite så jag hoppas jag kvicknar till då! Idag har jag varit ute i det slaskiga vädret (usch, sommar tack?) och fixade lite småärenden och nu tittar jag på Kourtney & Kim i New York. Rätt underhållande faktiskt fast jag hade aldrig stått ut att vara tillsammans med Kourtney, jises vilken pain in the ass människa!
Imorgon ska jag till universitetet igen, seminarium och plugg. Längtar verkligen till när seminarierna är slut, tycker de är så sjukt tråkiga...
Tittade föresten in på Saboskirt innan och jag är så kär i alla deras kläder men de är rätt dyra + att det blir tull och frakt eftersom det är en australiensisk webshop. Men en dag ska jag handla gärnet! Här är en favorit outfit jag har, dör lite för den faktiskt !
Vad tycker ni? :)

STAY.

Asså jag är nog sist i världen att uppmärksamma Rihannas nyaste låt Stay, men jag kan verkligen inte bestämma mig för om jag tycker den är bra eller om den mest känns som ett desperat rop på hjälp... Musikvideon är väldigt olik vad hon har gjort tidigare men jag tycker den är rätt fin och passande till låten men på nåt sätt så vill jag bara ge henne en kram för jag tycker att hon verkar vara jag vet inte.. förvirrad? Som om hon verkligen behöver en vän. Men det är ju bara min åsikt.
Har ni lyssnat på låten och vad tycker ni? :)
 

WHERE THE RAINBOW ENDS.

Godmorgon!
Jag såg en rätt underlig film igår. The perks of being a wallflower, den var både bra och dålig. Jobbig och rolig, konstig och på något sätt vacker? Kommer nog aldrig se på den igen, det var inte en sån typ av film man tar fram och myser till, men den fick en att tänka och det kan jag uppskatta, ibland. Men framförallt var den sorglig och sorgliga filmer gillar jag inte. Jag vill inte må dåligt när jag kollar på en film.
Nej usch nu vill jag inte tänka på det mer!
Jag har i alla fall verkligen njutit av mina två sovmornar och de var verkligen välbehövda för imorgon så startar de tidiga mornarna igen och det längtar jag inte efter! Men det känns bra med en ny vecka, med nya möjligheter och nya planer! Men nu tar vi en dag i taget, idag ska jag minnas förevigt!
 

OPEN YOUR MIND AND YOU WILL FEEL FREE.


I'M INLOVE.

 
Åh jag är kär! Den här lägenheten är nästintill perfekt! Förutom de extremt fula tapeterna i vardagsrummet! Men kolla köket liksom det är perfektion! Jag längtar verkligen tills det är dags för mig att köpa mig ett eget boende även om det dröjer några år, kommer att bli så kul att leta efter mitt drömboende och flytta in och aa det är något jag verkligen längtar efter!
Vad tycker ni? Skulle ni vilja bo här? :)
För er som undrar ligger lägenheten såklart i centrala Stockholm!

KEEP THE TRUTH COMING. NR 10

Skriv ett inlägg varje dag och ta ett ämne från raden, alla ämnen ska ha skrivits om!
  1. Skriv om en låt du älskar och varför du gör det.
  2. Skriv om kärlek, lämnas öppet
  3. Skriv om 5 valfria kompisar
  4. Skriv om dig själv
  5. Skriv om något du älskar
  6. Skriv om en gammal hemlighet (om du vågar)
  7. Skriv om en bästa vän
  8. Skriv om något du brinner för
  9. Skriv om något rolig du varit med om
  10. Skriv om det pinsammaste som hänt dig
Du behöver inte ta dem i ordning.
 
Fråga 10.
 
Nu är vi framme vid slutet!
Jag har suttit och tänkt på det här ämnet enda sen jag började och jag har verkligen inte alls vetat vad jag ska skriva! Jag har typ lite av en forbi för att göra bort mig. Det är verkligen sjukt, men så är det. Därför kan ni tänker att att jag verkligen inte gjort bort mig allt för många gånger. Och den pinsammaste händelsen var det mer jag som blev ett offer för men jag kan inte skriva om det, inte än, det är för jobbigt för det är djupare än bara pinsamt. Sorry! Men kom faktiskt på en annan pinsam händelse nu när jag satt och smsa med Jossis.
Dock var det inte jag som gjorde något pinsamt men aa iaf!
I melodifestivalen 2011 (tror jag det var) fick såväl jossis som jag upp ögonen för Swingfly och tyckte han var grym så när vi hörde att han skulle komma till vår hemstad och spela så bestämde vi ju oss självklart att dra dit. När det började närma sig tiden då han skulle upp på scenen så var det så gott som folktomt och mest massa småbarn och så vi! Det i sig var lite pinsamt kanske? Och så kommer han och börjar sjunga några låtar och när han spelar och när han har spelat klart är det mer eller mindre tyst. Knappt någon som apploderar eller låter i huvudtaget, förutom jag och Jossan typ! Men usch va jag tyckte det var pinsamt för hans skull att det inte fanns något drag i publiken alls! Kan inte ha varit roligt att stå på scenen.
Så det tyckte jag var en hemskt pinsam händelse som jag fortfarande kan tycka är pinsam fast det är snart 2 år sen!
Händer något pinsammare i framtiden så lovar jag att jag ska skriva om det så ni får något saftigare, men detta får duga sålänge :)

HEARTS IN THE AIR.

Hejhej!
Jag har inte kommit mer än 3 sidor på min kurslitteratur, skyller på Nashville och 3an eftersom de kört ett maraton med det. Ska snart sätta igång igen, men ska smälta maten lite först! Känner mig rätt trött så ska ta mig ett äpple så kanske jag vaknar lite :) Visst har äpplena fina budskap på sig? Därför jag köpte dom faktiskt! Funderar på att använda de till muffins, älskar äppelmuffins men vi får se, tror inte det finns något socker hemma :/
Kom på att det är v.8 på måndag, förr längtade jag alltid till v. 8 för vi hade sportlov då, åh saknar att ha lov!! Nu kan man inte göra ett skit förens vid jul och på sommaren. Jag ska ju plugga 2 år till ser det ut som nu så jag kommer inte kunna röra mig alls förens 2015!! Fy va tråkigt! Men man får bita ihop och njuta av tiden då man faktiskt är ledig :) Men nu måste jag göra lite annat, hörs snart! puss♥
 

NASHVILLE.

Nämennämen!
Har sett på reklam att det börjat en ny serie på 3an som heter Nashville men har inte tänkt mer på det, men nu när jag satt och började läsa hade jag tvn i bakgrunden och då vart ett avsnitt på och wow detta kan bli en ny favorit serie ;) Ska nog kika på några avsnitt sen ikväll! Åh älskar när man hittar bra serier för även om jag älskar filmer så är de ju slut efter typ 2 timmar och serier kan ju vara i flera år !
Har ni sett Nashville föresten? :)

HIT ME BABY.

Hejhej!
Idag fick jag äntligen min sovmorgon men vaknade ändå tidigt så jag hade tänkt att blogga tidigare men sen somna jag om framför datan och sov till 11 ungefär. Nu har jag i alla fall precis ätit frukost och snart ska jag sätta mig och läsa kurslitteratur. Har ett nytt seminariumpå måndag så måste förbereda mig lite! Men först ska jag kika in på lite olika hemsidor och se vart jag kan köpa den här godingen billigast...
My baby

JUST A MOMENT....

Sover lite grann, updaterar strax!

GIVE ME♥

Åh vill ha alla 3! Girigt värre!! Någon som vill köpa dom till mig?? :))
Jaja, nu ska jag snart gå och lägga mig. Helt slut efter den här veckan så en välförtjänt sovmorgon är att väntas! Men jag återkommer såklart imorgon med nya inlägg så kika in dåå!
pusspuss och sussa sött♥

TATTOO.


T.G.I.F

Hej!
Åh vilken mysfredag jag har på G här. Började som jag skrev innan med Scandal och en skål med glass och blåbär och snart ska jag kika på film och byta glassen mot chips och fanta :)) Fettisfredag på G alltså! Och imorn ska jag äntligen få sova ut!! Telefonen ska vara av och jag ska sova bort hela dagen, Äntligen!
Och imorn är det exakt 12 dagar tills jag åker hem och då har jag varit borta i över 1 månad, sjukt vad tiden har gått fort...
Ikväll tänkte jag kika på filmen Jurassic attac, tycker den verkar rätt bra och att den handlar om dinosaurier är aldrig fel ;)
Hörs lite senare finisar♥

KEEP THE TRUTH COMING. NR 4

Skriv ett inlägg varje dag och ta ett ämne från raden, alla ämnen ska ha skrivits om!
  1. Skriv om en låt du älskar och varför du gör det.
  2. Skriv om kärlek, lämnas öppet
  3. Skriv om 5 valfria kompisar
  4. Skriv om dig själv
  5. Skriv om något du älskar
  6. Skriv om en gammal hemlighet (om du vågar)
  7. Skriv om en bästa vän
  8. Skriv om något du brinner för
  9. Skriv om något rolig du varit med om
  10. Skriv om det pinsammaste som hänt dig
Du behöver inte ta dem i ordning.
 
Jahapp då vart det bara 2 ämnen kvar och jag vet verkligen inte vad jag ska skirva på nr 10. Men det är morgondagens problem!
Idag ska jag skriva ett inlägg om mig själv. Vem är då jag?
Jag är en glad och humoristisk tjej på 20 år som älskar att umgås med vänner och familj samt att ta en shoppingtur på stan. Något jag verkligen också tycker om är att resa vilket jag gjort mycket i mitt liv :)
Det bästa jag vet (just nu) är att mysa hemma med en bra film och en ask med vindruvor. Även om en utekväll inte är dumt det heller! Min favorit frukt är vindruvor och min favorit dryck är fanta, två saker som jag tror alla som känner mig tycker är rätt typiskt för mig!
Om det blir en filmkväll så kikar jag gärna på katastroffilmer, action, skräck, thrillers eller komedier och helst inte kärleksfilmer! Och om jag lyssnar på musik blir det blandat av allt som finns, men jag har en liten hemlig crush på countrymusik... Om jag skulle idrotta skulle jag vilja satsa på Volleyboll och löpning åh eller kanske typ karate!
Min favoritmat är lätt pappas mat, men om jag äter ute blir det lätt en hamburgartallrik, plankis, lax, kina. Köttälskare som jag är ;)
En av de bästa sakerna jag vet är att köra gokart, vilket var länge sen jag gjorde nu...
Som person är jag väldigt glad, positiv och snäll (Hoppas jag!) och jag är rätt påhittig och spontan. Jag försöker alltid finnas där för de som behöver mig och jag gör alltid mitt bästa för att trösta och hjälpa. Jag har de senaste åren mognat väldigt mycket som person vilket har gjort att jag försöker att inte hänga upp mig på småsakerna utan njuta av livet och inte lägga energi på saker och personer som inte förtjänar min tid. Jag är verkligen ingen klängig person utan klarar mig bra själv och är rätt självständig och framför allt stark som person.
 
Jag tycker mycket om min kropp men vad jag tycker mest om är mina ögon, min längd, mina bröst och mina fötter. Vad jag tycker minst om är min mun och näsa.
 
Mina intressen förutom resa och att shoppa, är att fotografera vilket jag gjorde mycket för några år sen och som jag hoppas uppta igen!
Kommer inte på mer att skriva nu, kommentera om det är nåt ni tycker jag missat :)
Åh!! Mitt livs kärlek är min katt ♥

I LOVE MY BODY.

Hej!
Förlåt förlåt för dålig updatering! Jag stack iväg vid 10 har nästan precis kommit hem. Blev 4 timmars pluggande med Emilia och sen stack jag till NK för att lämna en bok till Matilda. Var förbi affären en snabbis också och handlade lite mat. Nu ligger jag så gott som utmattad i min säng. Hungrig och trött är ingen bra kombination! Ska värma lite mat från igår snart och kika på Scandal♥
Påtal om inget, fan va jag älskar min kropp. Och ja, man får säga så! Kan trycka i mig va f*n som helst och så vaknar jag upp med en sånhär mage nästa morgon ;) och det med 0 dagar på gymmet i mitt 20 åriga liv! Wihooo
Tycker att alla borde älska sina kroppar, för alla är fina hur man än ser ut, glöm aldrig det finisar♥

BLACK & YELLOW.

Godmorgon!
Hur mår ni idag? Själv mår jag rätt bra, trött men det hör ju till årstiden. Just nu sitter jag och kikar på vårnyheterna från Nelly.com. Hittat rätt mycket fint, men nu blir det ingen shopping på ett tag så det får vänta! Men jag har hittat några saker som gärna skulle få hitta sin väg hem till mig. Är lite kär i färgen gul och svart är ju aldrig fel så blev två av varje ;) Nu ska jag snart sticka iväg till skolan så vi hörs lite senare, kisses♥

HITCHCOCK.

Sitter och tittar runt lite på sf:s hemsida för jag är så grymt biosugen! Och jag längtar ju ihjäl mig inför Jurassic Park i 3D men den kommer inte förens i april om jag inte minns fel... Men jag måste säga att jag blivit lite sugen på filmen Hitchcock, vet inte varför men har sett den på trailer och den verkar inte helt fel faktiskt! Men det blir nog den nya Die Hard jag lär kika på om det blir bio! Men man vet aldrig, kanske blir båda !
Vad gör ni denna torsdagskväll då?
Jag kikar lite på fråga Olle dokumentären och tänkte faktiskt snart gå och lägga mig. Blir plugg imorgon igen så känner att jag behöver en del sömn för imorn ska vi sätta igång och skriva, så behöver all energi jag kan få!
Så vi hörs imorgon igen sötisar♥
pusspuss

Update: Nu är biomys med Jossis inbokat för när jag kommer hem, wihoo Die Hard här kommer vi!

KEEP THE TRUTH COMING. NR 2

Lite kärlek kom med posten idag♥
 
Skriv ett inlägg varje dag och ta ett ämne från raden, alla ämnen ska ha skrivits om!
  1. Skriv om en låt du älskar och varför du gör det.
  2. Skriv om kärlek, lämnas öppet
  3. Skriv om 5 valfria kompisar
  4. Skriv om dig själv
  5. Skriv om något du älskar
  6. Skriv om en gammal hemlighet (om du vågar)
  7. Skriv om en bästa vän
  8. Skriv om något du brinner för
  9. Skriv om något rolig du varit med om
  10. Skriv om det pinsammaste som hänt dig
Du behöver inte ta dem i ordning.
 
Fråga 2.

Okidoki nu kommer inlägget ni alla har väntat på, inlägget där ni äntligen får svar på frågan ni ställt er i flera år!
Varför är Maria så kär i vindruvor??

Haha eller inte... Måste säga att det faktiskt är rätt svårt att komma på vad man ska skriva om när det kommer till kärlek, speciellt när det lämnas öppet. Hade det liksom varit skriv om din första kärlek eller nåt sånt, så hade det varit enklare liksom. Och jag vill inte vara tråkig och skriva ännu ett inlägg om kärleken till mina kompisar, även om jag älskar alla mina vänner! Men jag tänker att jag skriver lite allmänt om det jag kommer på så får vi se vart det landar :)
 
Jag har varit kär 2 gånger i mitt liv, jag tror det i alla fall. Det känns så i alla fall, för det är typ såna känslor som aldrig försvinner helt och som kan förvirra en när man träffar personen igen.
Asså jag tänker inte sitta och leka psykolog men jag kan väl medge att jag troligen inte är den lättaste personen att ha och göra med när det kommer till kärlek. Men jag kan tänka mig att jag är väldigt svår att läsa av och inte direkt visar övertydligt om jag är intresserad, vilket bottnar i en del saker från mitt förflutna jag inte tänker ta upp här... Men för att inte vara allt för vag så har jag svårt att lita på personer när det är i kombination med kärlek och jag är van  vid att ta hand om mig själv. Så det är väl helt enkelt svårt att släppa in någon bakom muren. Yeapp jag vet, klyché klyché.
Minns när jag var mindre och man var sådär helt naiv när det kom till kärlek, man hade inte blivit bränd än och man var lite som ett oskrivet blad och så gick det dåligt och det gjorde så ont och jag tror att jag tyckte det var så jobbigt att känna så att jag stängde mig och det har jag gjort mer och mer så det har tyvärr resulterat i att jag ibland nästan gett upp när det kommer till att "hitta någon". Hade faktiskt en period  för inte allt för länge sen, där jag bestämde mig för att satsa på att hitta grymma killkompisar istället, vilket gick åt skogen det med då killarna jag såg som kompisar tydligen tänkte något annat så facepalm på det...
 
Om man ska gå tillbaka till när man var yngre så brukar jag ibland kika på gamla dagböcker där jag gjort fina listor på hur jag ville att min drömkille skulle vara och WOW om den killen fanns asså! Fast jag var ändå realistisk i mitt tänkande. Det viktigaste för mig var en snäll, rolig, lång och spontan kille som var blond och blåögd... yeah min totala motsats alltså... Det blir iförsig fel nu när jag vill gifta mig med en italienare...
Mycket av det där stämmer fortfarande, i alla fall rolig, för det är så jäkla viktigt för mig eftersom jag älskar allt som har med humor och göra och jag skulle aldrig kunna va tillsammans med en torr person. Det där med motsatsen har däremot försvunnit... Men så är det ju, saker förändras men om jag skulle nämna det jag tycker är viktigt för mig just nu skulle det vara någon som är rolig, snäll, äventyrlig och är nyfiken. För jag känner att jag vill ut och se världen och göra saker, så just nu skulle en sån person passa mig perfekt.
Någon som känner sig träffad? Skicka mig då ett sms ;) Haha!
 
Nää men just nu tror jag det passar mig rätt bra och vara singel nu, jag vill ju ut och resa och vara lite spontan och det är kanske inte det lättaste om man är i ett förhållande? Jag vet inte...det beror ju självklart på vem man är tillsammans med! Men man vet aldrig vad framtiden har att erbjuda så vi får se!
We shall see...
 
Okej ett jätte flumt inlägg om kärlek men så är det ibland.
Puss på er♥

ANOTHER PRETTY FACE.

Hej!
Jahapp då var man äntligen hemma! Har varit borta i 6 timmar och det känns, speciellt eftersom jag inte ätit någon riktig lunch (godis räknas tydligen inte) så jag sitter och glupskar i mig en apelsin för att få ork att laga någon riktig mat. Ser rätt groteskt ut, skalen ligger i en hög utsugna på sitt fruktkött, yeah det var ett sidospår...
Iaf!
Jag har bestämt mig för att gifta mig med en italienare! Yeapp, jag tycker det är så sjukt läckert språk, så jag vill höra det resten av livet så nu är det bestämt ;) Haha. Kan tänka mig en spanjor men jag tror det räcker en med temperament i förhållandet...
 
Om vi ska tänka lite på här och nu så kan jag meddela er kära läsare att jag ska som jag nämnde tidigare i inlägget göra lite mat, sen ska jag kika på det nya avsnittet av Pretty little liars och sen ringa pappa min och tacka för det sjukt fina kortet jag fick idag på valentin dagen ;) Det blir mitt Alla hjärtans dags firande!
Men hörrni, glöm inte att kika in senare ikväll för då skänker jag ett helt inlägg åt ämnet kärlek! Det vill ni väl inte missa ?
Stor puss och stor kram! ♥
 

FASHION STUDIES.

Hej!
Nu har jag och Emilia varit super duktiga! Vi har suttit och jobbat sen 12 och nu väntar vi på att vår föreläsning ska börja! Jag har köpt mig en liten påse med godis för jag är så sötsugen just nu! Hoppas den hjälper mig igenom den kommande 2 timmars föreläsningen :)
Här i Stockholm är det en grå alla hjärtansdag, hoppas att ni får lite sol på er var ni än är! Nu ska jag va lite social så vi hörs om en stund !
Pusss <3


VALENTINE'S DAY.

Godmorgon!
Och glad alla hjärtans dag på er :) Massor av kärlek till er finisar!♥
I vanlig ordning så sitter jag och käkar lite frukost just nu. Ska in och träffa Emilia vid 12 så gick upp lite tidigare och kollade igenom de sista! Vet att jag tjatar om mina älskade skor, men det är så himla härligt och vakna upp och se mina färgglada älsklingar! Det ger en ett lyckorus varje gång jag vaknar och jag tror det är super viktigt att ha något i sitt liv som ger en det och just nu är mina skor mitt lyckorus :)
Men nu måste jag fortsätta göra mig iordning så vi hörs lite senare, pusspuss♥

EVERYTHING IS BACK TO NORMAL.


Hej!
Det har blivit något fel med bloglovin. Jag har ju fixat så att så fort jag har skrivit ett inlägg så kommer det upp som en nyhet på facebook men nu gör det inte det längre! Så det är alltså inte jag som inte skriver inlägg utan det har blivit något fel, sucksuck. Så om ni brukar kolla via facebook så kan ni inte längre lita på att det kommer att visas där.
Wellwell, nu har jag fixat mitt hår så det har krymt med 80%, skönt! Hatar verkligen att ha mitt hår lockigt, tråkigt för det blir verkligen mycket mer extra jobb för att få det/ hålla det platt.
Imorn står en föreläsning och plugg på schemat. Sen ska jag hem och sova i 100 år, är verkligen super trött och det känns verkligen skönt att det är helg efter föreläsningen imorgon! Behöver sovmorgon och helgmys.
Nu ska jag snart gå och lägga mig, jag hoppas att det är sommar när jag vaknar upp men känner att det är lite väl optimistiskt tänkande. Har föresten namnsdag imorgon! Wihoo :D (yeah jag vet att det är alla hjärtans dag imorn men kunde inte bry mig mindre)

Nu kallar däremot sängen, hörs imorgon! Puss♥

MY HAIR IS OUT OF CONTROL.

Hej!
Hoppas ni har en fin kväll, jag har gjort massa småsaker som att duscha och äta och försökt att plugga lite grann men nu måste jag sätta mig och platta mitt hår, det är lite.... hur ska vi säga... vilt? Haha! Det är verkligen huuur stor som helst när det är oplattat. Talk about affro liksom. Kommer att bli ännu värre om jag klipper mig, nu är det mer som en lejonman.
Vad tycker ni, är jag söt i mitt riktiga hår? ;)

IF YOU ARE IN THE MOOD.

Jag såg igår på en nyhetssida att Tyra Sjöstedts företag STYLE BY TYRA har gått i konkurs. Jag hade faktiskt glömt bort att hennes företag fanns, så har inte tittat in där på super länge! Men Pga konkursen så har de börjat rea ut en del saker, upp till 80%! + att de har 20% rabatt på ordinareriser och fri frakt!
Så om någon är sugen på lite online shopping så kika in där :)
Vad jag inte skulle tacka nej till ser ni på bilden.
För att komma till SBT klicka HÄR

KEEP THE TRUTH COMING. NR 7

Stor puss till alla mina fina vänner♥
 
Skriv ett inlägg varje dag och ta ett ämne från raden, alla ämnen ska ha skrivits om!
  1. Skriv om en låt du älskar och varför du gör det.
  2. Skriv om kärlek, lämnas öppet
  3. Skriv om 5 valfria kompisar
  4. Skriv om dig själv
  5. Skriv om något du älskar
  6. Skriv om en gammal hemlighet (om du vågar)
  7. Skriv om en bästa vän
  8. Skriv om något du brinner för
  9. Skriv om något rolig du varit med om
  10. Skriv om det pinsammaste som hänt dig
Du behöver inte ta dem i ordning.
 
Fråga 7.
Hmm... Asså den här frågan tycker jag blir rätt klurig eftersom jag liksom inte har en utpekad "bästa vän" längre och jag ägnade ett tidigare inlägg åt mina fina vänner så det blir rätt svårt att peka ut just en! 
Aja, jag måste nog säga att min bästa vän är min mamma. Detta kanske förvånar en del eftersom jag inte nämnt det innan, men jag har mer och mer under årens gång märkt att det alltid är en person som aldrig lämnar en i sticket eller inte finns där för en när man verkligen behöver det och som alltid ger bra råd, om allt. Och det uppskattar jag väldigt mycket! Sedan håller vi kanske inte alltid med varann, men det är skönt det också för jag behöver lite motstånd ibland :) Det jag tycker är bäst med att ha min mamma som bästa vän är att jag vet att hon alltid är 100% ärlig, på gott och ont. Men också att jag vet att hon verkligen vill mitt bästa, för det finns mycket falskhet där ute och att ha någon som man vet aldrig kommer att svika en är ovanligt.
Jag minns när jag haft kärleksproblem så har min mamma alltid kunnat ge mig bra råd, normala realistiska råd vilket jag verkligen har uppskattat eftersom kompisar inte alltid vågar säga sanningen alla gånger.
Sen vill jag verkligen inte glömma att nämna att jag har många underbara nära vänner som också alltid finns där för mig och vill mitt bästa och det är något som gör mig så lycklig!!♥ Men det är en annan sak när man har någon man kan lita på till 100% som är familj.
Har ni någon bästa kompis föresten? :)

13/2.

Hej!
Förlåt för dålig uppdatering, sitter just nu på rosis påväg hem. Hade seminarium till 1 och sen blev det plugg med Emilia och sen blev det en svängis på stan när vi ändå var i farten. Jag skulle till H&M och lämna lite saker som jag nämnde innan.
Blev ingen shopping idag föresten, goodiegood! :)
Men uppdaterar mer när jag kommer hem.
Puss <3



I'M YOUNG AND FREE.

Godmorgon!
Det är en stressad Maria som skriver till er. Sov liite för länge så fick springa som en galning runt i lägenheten och försök hinna få i mig frukost och göra mig iordning. Men nu står jag och väntar på tåget så jag hinner i alla fall till seminariet :)
Mina planer för dagen är rätt enkla, seminarium- plugg- H&M- hem :)
Men nu kommer strax tåget så vi hörs lite senare, puss!


STARE DIRECTLY INTO THE SUN & YOU WILL SEE THE LIGHT.

 
Godkväll finisar!
Gud va den här dagen har flugit förbi, vet inte var tiden tog vägen riktigt...
Var som sagt ute på Liljeholmsgallerian och hittade dessa 3 par skor. Är så himla glad över alla mina älsklingar och jag vet knappt vilka jag ska ta med mig hem och ha på mig när jag ska ut! Lutar mot de blå jag köpte idag med nitar men man vet aldrig. De som är längst ner är föresten i färgen fuchsia, de ser typ röda ut men det är dom inte.
Imorgon har jag seminarium igen så blir att vara inne vid 11 och sen efter det ska jag och Emilia plugga igen, men utan semlor den här gången :)
Just nu kollar jag på serien Arrow, den är faktiskt rätt spännande, undrar verkligen hur den slutar!
Hade tänkt och gå och lägga mig 9 faktiskt, vi får se om det blir så, känner mig super trött men lär bli att jag lägger mig vid tolv ändå, helt hopplös på att dra mig ifrån datan och tv.
Blää känner att det här inlägget blev rätt tråkigt men har hänt lite tråkiga saker så känner mig lite låg.
Förlåtförlåt! Lovar att jag skriver roligare imorn, puss♥

KEEP THE TRUTH COMING. NR 1

Skriv ett inlägg varje dag och ta ett ämne från raden, alla ämnen ska ha skrivits om!
  1. Skriv om en låt du älskar och varför du gör det.
  2. Skriv om kärlek, lämnas öppet
  3. Skriv om 5 valfria kompisar
  4. Skriv om dig själv
  5. Skriv om något du älskar
  6. Skriv om en gammal hemlighet (om du vågar)
  7. Skriv om en bästa vän
  8. Skriv om något du brinner för
  9. Skriv om något rolig du varit med om
  10. Skriv om det pinsammaste som hänt dig
Du behöver inte ta dem i ordning.
 
Fråga 1.

Åh nu börjar det bli få ämnen kvar! Kommer faktiskt sakna det här när jag är klar. Har varit väldigt kul för mig, samtidigt som ni har fått lära känna mig lite bättre, eller? ;)
Nu är det i alla fall dags för ämne nr 1. Tycker det är super svårt att skriva om 1 låt, för jag har extremt många som jag älskar. Men en låt som sticker ut mer än andra är "Got 2 luv u" med Sean Paul feat. Alexis Jordan. Jag spelar alltid den när jag lyssnar på spotify och varför jag älskar den vet jag inte riktigt... Antaligen för att jag tycker rytmen och texten är grymma! Jag älskar låtar som får en att vilja dansa och det tycker jag att den får en att vilja. Varför den här låten förtjänar att bli placerad på nr 1 är för att jag har lyssnat på den praktiskttaget varje dag i snart 1 års tid (vet att den är äldre än 1 år men jag lyssnade på den först förra året) och jag älskar den fortfarande och kör den alltid på repeat.
Andra låtar som jag också älskar är "Higher" med the Saturdays, "Don't wanna go home" med Jason Derulo, "Throw me a ladder" med Stella Mwangi, "Misery" med Maroon 5, "Wonder" med Emeli Sandé och "Have you ever" med Brandi Carlile.
Musik är verkligen det bästa som finns

SPEAK UP.

Hej!
Usch va många mobilinlägg det har blivit idag asså. Har knappt varit hemma. Stack först till skolan och pluggade med Emilia sen stack jag direkt till Liljeholmsgallerian och hittade äntligen mina älsklingar! De hade ta 3 betala för 2 så det var verkligen inte dumt, så blev 3 par till samlingen. Nu är det dock slut shoppat för min del, vill spara pengar :)
Just nu käkar jag lite pannkakor och tar det lugnt. Känner att jag behöver det, sen blir det plugg.
Hoppas allt är bra med er! Puss <3


WELCOME TO THE FAMILY VOL. 3,4 & 5.

Whooops vad hände där...


TIME FOR SOMETHING SWEET.

Hej!
Just nu sitter jag och Emilia och pluggar lite grann. Tog en liten paus nyss och käkade varsin mini semla! Fettisdagen och allt ;) det var faktiskt en positiv överraskning för jag brukar verkligen inte tycka om semlor men min var mer än godkänd!
Snart ska vi börja röra på oss så vi hörs lite senare, puss <3


I GUESS THE BIRD DIDN'T TELL YOU THE TRUTH.

Godmorgon!
Åh va jag saknar att vakna med en sånhär liten lurvis i sängen. Haha troligen den enda gången jag kommer använda den meningen.... wellwell. Just nu sitter jag och mumsar på två rostade mackor och gör mig redo inför dagen. Hoppas att det blir en del pluggande gjort idag, så blir det mindre senare liksom :)
Ute är det piss vinter, åh va jag vill att det ska bli vååår! Asfalt och värme!! Knappt så man vill lämna lägenheten men det är som det är. Nu tänker jag tänka positivt och njuta av min frukost. Hörs lite senare finisar! puss♥

ARE YOU FEELING BLUE TODAY WORLD?

En bild från sommaren 2011 dock hade håret vuxit en bit här och en bild från december 2012.
Hahah jag är verkligen hopplös!
Jag funderar starkt på att klippa av mitt långa hår och bli "korthårig" igen. Jag vet att jag kommer att ångra mig två - tre månader efter jag gjort det, men jag vill det verkligen nu. Är bra trött på min ombre också... ångrar den lite då det verkligen förstörde mitt hår. Skit slitet och jobbigt nu. Men jag vet inte, vi får se hur det blir. Men klippningen är jag nästan säker på ska ske för nu är mitt hår nästan för långt och det blir bara jobbigt. Vill liksom bara klippa bort allt slitet och få fint och starkt hår igen.
Vad tycker ni? Behålla mitt långa hår eller klippa av det? :)

FAITH, HOPE, LOVE.

Hej!
Hur mår ni? Jag mår sådär. Jag känner mig väldigt trött och tung i huvudet. Tror det har och göra med att jag gick och la mig alldeles för sent och inte riktigt fick sova ut eftersom jag skulle iväg. Men det blev lite ändrade planer med Emilia, så jag stack till Kista Gallerian istället och tittade runt. Hittade ett par skor från Belle shoes. Likadana som jag köpte i rött fast i grönt. De är sjukt snygga och jag skulle lätt vilja ha ett par i alla färger som finns! Har inte kunnat prova dom utomhus än då det är hur mycket snö som helst här, men jag tycker de är grymt bekväma så lär bli att ha med ett par när jag sticker hem!
Ber föresten om ursäkt för den dåliga bilden, måste verkligen hitta en kamera snart!
Nu ska jag ta en alvedon och äta lite vindruvor och hoppas att vad den nu än är, försvinner.
Puss på er♥

KEEP THE TRUTH COMING. NR 8

Skriv ett inlägg varje dag och ta ett ämne från raden, alla ämnen ska ha skrivits om!
  1. Skriv om en låt du älskar och varför du gör det.
  2. Skriv om kärlek, lämnas öppet
  3. Skriv om 5 valfria kompisar
  4. Skriv om dig själv
  5. Skriv om något du älskar
  6. Skriv om en gammal hemlighet (om du vågar)
  7. Skriv om en bästa vän
  8. Skriv om något du brinner för
  9. Skriv om något rolig du varit med om
  10. Skriv om det pinsammaste som hänt dig
Du behöver inte ta dem i ordning.
 

Fråga 8.
Tycker det är lite sorgligt, för hade man frågat mig för några år sen vad jag brann för så hade jag utan att tveka sagt att dansa men nu har jag inte dansat på år och intresset har på ett sätt försvunnit och det känns jätte tråkigt, för jag var bra på det och tyckte det var kul. Menmen det var inte vad jag egentligen skulle skriva om.
Något jag brinner för och har gjort praktiskttaget hela mitt liv är att skriva. Jag har enda sen jag var liten skrivit sagor, noveller, dikter och börjat på otaliga böcker och jag skriver alltid på något. Just nu skriver jag en berättelse som jag inte vet var den kommer sluta men för mig handlar det inte om att jag måste bli klar med allt jag skriver, utan jag tycker det är skönt att skriva och få leva mig in i något helt annat. Så många gånger skriver jag, bara för att skriva.
Minns när jag var liten och fick tjockare skrivböcker som jag skulle skriva berättelser i och jag hade alltid bestämt innan jag börjat skriva när det skulle bli nytt kapitel och sen när jag hade börjat skriva så blev det helt fel för det nya kapitlet kom rakt i berättelsen och aa det vart inte bra helt enkelt! Haha. Stackars pappa som fick läsa det asså. Det är föresten alltid min pappa som läser det jag skrivit. Vet inte varför det blivit så men det känns skönt att han gör det och då gör han inte det för att kolla stavfel och grammatik utan för att jag vill att han ska kika på själva handlingen och han har alltid varit väldigt stödjande till det jag skriver och det känns jätte skönt då det är rätt, jag vet inte, jobbigt? att dela med sig utav något man själv skapat. Någon gång tänkte jag publicera något här men inte riktigt än.
Men nu vet ni i alla fall vad jag brinner för. ♥

WELCOME TO THE FAMILY VOL. 2


DREAM WORLDS.

Godmorgon och allt det där!
Jag vaknade för en stund sen och sitter nu och äter lite frukost och lyssnar på hundarna i lägenheten under som sitter och ylar och skäller sen 2 timmar tillbaka. Är det inte ungdomar som har fest varje kväll och som skriker åt varandra så är det hundar som stör min sömn. Blir galen! Menmen..
Ska som jag nämnde igår in och träffa Emilia idag. Utanför fönstret snöar det som attans så jag kan inte säga att jag direkt ser fram emot att gå ut, men ska belöna mig själv med en skön varm dusch när jag kommer hem igen.
Vad ska ni finisar göra idag då? :)

WISDOM IN THE MORNING.


LOLA, I MADE UP MY MIND, I AIN'T GONNA FALL INLOVE THIS TIME.

Åh känner ett lyckorus!
Gör alltid det när jag hittat en ny låt som jag förälskat mig i. Mmmm jag vet vad jag ska lyssna på, på tåget när jag ska in och träffa Emilia imorgon ;)
 
Ikväll har jag bakat paj, den blev riktigt god faktiskt! Sen hade jag och J en tacokväll, skulle haft det igår men J mådde inte super bra igår, så blev idag istället. Mysigt, mysigt! Nu tänkte jag ta det lugnt framför en film. Eller något bra på tvn. Känner att jag behöver det!
Har även börjat planera, med fin tjejerna hemma, en utekväll när jag kommer hem! Ska hem en sväng den 28:e så blir att dra ut på fredagen där tror jag. Perfekt sätt att fira in Mars ;) Åh längar faktiskt! Hoppas det är massa roligt folk ute dåå♥ Tror jag ska göra en ny tatuering när jag kommer hem också nanananana.
 
Nu blir det däremot att pyssla med lite annat. Hoppas ni haft en fin dag, det förtjänar ni! pusselipuss♥

DON'T STOP LAUGHING.

perfection

KEEP THE TRUTH COMING. NR 5

London Augusti 2012.
Skriv ett inlägg varje dag och ta ett ämne från raden, alla ämnen ska ha skrivits om!
  1. Skriv om en låt du älskar och varför du gör det.
  2. Skriv om kärlek, lämnas öppet
  3. Skriv om 5 valfria kompisar
  4. Skriv om dig själv
  5. Skriv om något du älskar
  6. Skriv om en gammal hemlighet (om du vågar)
  7. Skriv om en bästa vän
  8. Skriv om något du brinner för
  9. Skriv om något rolig du varit med om
  10. Skriv om det pinsammaste som hänt dig
Du behöver inte ta dem i ordning.
 
Fråga 5.
 
Oj, det är verkligen svårt att komma på något man älskar så mycket att man ska ägna denna punkt till det.
Men något jag verkligen älskar är att resa. Ni trodde jag skulle skriva vindruvor eller hur! Haha.
Jag har rest hela mitt liv och jag är så otroligt tacksam till mina föräldrar för att de tog med mig på resorna de ville göra. Jag tror faktiskt det är vanligare än man tror att föräldrar inte tar med sina barn på resor, dels för det är dyrare och dels för de vill ha egen tid. Sen kanske två år tillbaka har mina föräldrar börjat resa utan mig, jag är ju ändå vuxen så det visste jag ju skulle hända men jag blir fortfarande förvånad över hur konstigt det känns när de ska resa iväg och jag inte ska följa med.
Så tror jag mina föräldrar också har känt också när jag rest bort utan dom. Men i alla fall.
Jag har varit på massa olika platser i världen och fått flyga och bo på hotell. Jag fick uppleva Disney World som barn! Det kan ingen som inte gjort det som barn förstå hur fantastiskt det verkligen är.
Jag som alltid älskat Lilla sjöljungfrun så länge jag kan minnas fick se henne "på riktigt" och vara en del av hennes värld. Och det är riktig lycka och den känslan jag kände då kan jag fortfarande komma ihåg fast det är över 12 år sedan!
Varför jag älskar att resa är för att jag tycker om att åka bort. Liksom få ett break från vardagen och uppleva något hela annat. Så därför är jag till exempel väldigt övertygad om att jag inte skulle kunna va tillsammans med någon som var Sverige kär och aldrig ville resa, för jag behöver den kicken att veta att man ska ut och se sig om i världen.
Sen reser jag aldrig någonstans kallt. Jag betalar inte för att åka till snön, det är verkligen att kasta pengarna i sjön. Jag är verkligen inget fan av kyla eller snö.

Så det är väl därför jag alltid har älskat att resa också, för jag vet att jag ska någonstans där det är varmt och man kan bada!
Mina favoritresemål är absolut New York och när vi åkte till Florida. Sen älskar jag att åka till Mallorca, har så fina minnen där ifrån och det är inte festminnen, för festa vill jag aldrig göra där, just för mina minnens skull.
Mitt kära London och vackra Paris var och är inte dumma heller.
Detta året ska jag resa, vart är inte riktigt bestämt än, men det blir asien det vet jag för det är outforskad mark för mig. Och förhoppningsvis New York igen. Shopping♥
Så nu vet ni vad jag älskar.

PAINFULLY GOOD.

Hej!
Nu har jag läst lite grann så tar en paus. Tänkte käka lite lunch och sen ska jag baka en paj tänkte jag och självklart inte vilken paj som helst utan min favorit, ananaspajen♥ Älskar verkligen den och har faktiskt inte stött på någon som inte gillat den än! Blir en gottis söndag, just the way I like it. Men nu lite mat.
puss på er!

GET PAST THE PAST AND FALL IN LOVE WITH THE FUTURE.

Ööööh vad hände där?
För det första så sov jag till halv tolv! Brukar inte göra det längre och att när jag vaknade så kände jag mig hangover! Jag som låg och kollade på en tecknad film hela kvällen typ... När de sa att Fanta fått en ny smak och att den var godare än någonsin trodde jag inte de tillsatt alkohol? Haha aja!
 
Hoppas ni som var ute igår hade det trevligt och att ni som var hemma precis som jag, hade ett trevligare uppvaknande!
 
Just nu sitter jag och käkar lite frukost. Har typ blivit kär i att äta frukost. Det bästa som finns nu! Hatade att äta frukost innan, men nu är det något jag ser fram emot varje morgon :)
Idag ska jag sätta mig med kurslitteraturen, blev inte riktigt så igår då annat kom imellan men nu ska jag sätta mig så vi hörs om ett litet tag. Puss på er! ♥
Update: Tagit mig en timme ungefär att skriva detta, ååh hatar min långsamma dator!

KEEP SLEEPING BEAUTY.

Hej!
Nu skriver jag mitt sista inlägg för idag. Gick föresten ut innan, hade ju inte tänkt att gå ut men behövde köpa en del mat så jag stack ut vid fyra och sen har jag tagit lugnt efter det. Hoppas det inte var för tidigt så det blir ett bakslag. Det får vi se imorgon!
Jag ser att det är många som ska ut ikväll, som kanske redan är ute? Hoppas ni får det super roligt i dimman! Haha. Ska ju hem i slutet på februari så det blir definitivt en utekväll då. Allt för länge sen nu! Ska dra ihop ett litet gäng och sen blir det party för hela slanten! Men nu ligger jag i min säng och tittar på filmen "Vägen till eldorado" fick sånt sug efter att se den efter Jossan smsat och sagt att hon såg på den. Den är faktiskt bättre än jag minns den! Hade en crush på den blonda killen när jag var liten såklart, man vill alltid ha det man själv inte har...Haha.
Det blir med alltså en hemmakväll för mig vilket känns skönt då jag inte känner mig helt på topp än.
Puss på er ♥

DREAM IT & BELIEVE IT.


KEEP THE TRUTH COMING. NR 3

Skriv ett inlägg varje dag och ta ett ämne från raden, alla ämnen ska ha skrivits om!
  1. Skriv om en låt du älskar och varför du gör det.
  2. Skriv om kärlek, lämnas öppet
  3. Skriv om 5 valfria kompisar
  4. Skriv om dig själv
  5. Skriv om något du älskar
  6. Skriv om en gammal hemlighet (om du vågar)
  7. Skriv om en bästa vän
  8. Skriv om något du brinner för
  9. Skriv om något rolig du varit med om
  10. Skriv om det pinsammaste som hänt dig
Du behöver inte ta dem i ordning.
 
Nu kommer den roligaste och troligen svåraste delen, att nöja sig att skriva om bara 5 kompisar!  Jag har verkligen super fina vänner som jag känner att jag kan lita på, vara mig själv med samt ha kul med. Och det, tycker jag är det viktigaste.
 
Sen till alla mina kompisar som läser det här, bara för att jag inte tog med er betyder inte att ni inte lika viktiga! Jag älskar er allihop♥
Jag och Jossis på studenten 2011.
Josefin
Är en av mina bästa vänner som jag lärde känna första året på gymnasiet. Vi delade tortyren som kallades spanska steg 3. När jag lärde känna Jossis så var hon väldigt tyst, jag antog att hon var en blyg person, men när hon väl pratade så var hon väldigt glad och skojade gärna. Det jag älskar med Jossan är att jag vet att hon är en ärlig och snäll person som jag vet att jag kan lita på. Vi kompleterar varandra så sjukt bra då jag är lite crazy och hon är lugn och stabil. Sen att vi delar gemensamma intressen som shopping, bio, filmmys och JURASSIC PARK är en stooor bonus ;) Något jag verkligen saknar är att se min kinapuff varje dag men som tur är har hon flyttat tillbaka till Ua så vi kommer ses oftare nu i alla fall! Jag skulle kunna skriva flera sidor om Jossan för hon är verkligen en super fin vän som har ett hjärta av guld. Och jag hoppas alla har en vän som hon♥
Jag och Linn på Studenten 2011.
Linn
Det är svårt att tro att Linn och jag bara har känt varandra i knappt 2 år! Jag lärde känna Linn först på riktigt i 3an på Gymnasiet då det blev lite drama som gjorde att vi träffades och lärde känna varann mycket mer. Linn är absolut en av mina bästa vänner som jag vet alltid finns där för mig när jag känner mig lost eller måste dra upp mina eviga problem. Hon klagar aldrig och försöker alltid hjälpa mig! Eftersom vi bor på olika håll nu så ses vi inte så ofta som jag skulle önska, men när vi ses så känns det verkligen inte som vi varit ifrån varandra alls och vi kan lätt prata bort flera timmar. Linn är en person som är så lätt att älska för hon är genom snäll och givmild. Hon är otroligt stark och det tror jag inte hon ens vet själv. Hon är en av de starkaste personerna jag vet. Och det är verkligen en sån person som man bara vill att allt ska gå bra för och att hon får vakna upp lycklig varje dag. En finare person får man leta efter♥
Jag och Moa innan en av våra speciella utekvällar.
Moa
Moa är en av mina äldsta vänner (i alla fall från Uddevalla), vi lärde känna varandra i 6an när jag precis flyttat till Uddevalla. Från första stund tyckte jag om Moa. Hon var otroligt lätt att prata med, snäll och sådär härligt energisk som man bara älskar hos människor. Jag och Moa tappade tyvärr kontakten under slutet på högstadiet pga av massa dumma saker där jag gjorde mycket fel som jag ångrar enormt idag! Men vi hittade tillbaka till varann under gymnasiet vilket jag är så glad för eftersom jag saknat att ha en så fin människa i mitt liv som alltid får mig glad som alltid har nära till skratt men som ändå kan vara där för en när man är ledsen. Just nu är Moa ett år utomlands och arbetar och jag saknar henne väldigt ofta, speciellt våra utekvällar! Haha skrattar bara av att tänka på det! Som jag nämnde innan så har jag känt Moa väldigt länge nu, 8 år?! Och hon är fortfarande en så underbar person, ett lyckopiller i mänsklig form helt enkelt! ♥
Julia och Isabelle innan en utekväll.
Isabelle
Isabelle är en av mina nyaste kompisar. Vi lärde känna varandra på hösten 2011 precis innan jag skulle flytta och allt! Jag lärde faktiskt känna Isabelle genom Moa som då jobbade med Isabelle. Men som sagt jag skulle flytta från Uddevalla och Isabelle hade rätt nyligen flyttat till Uddevalla. Vi träffades en kväll då jag skulle ut med Moa och Julia (som är Moas bästa kompis och som jag fått nöjet att lära känna jag med, som också hon är en så sjukt härlig och fin människa att man knappt tror det är sant!) När jag väntade på Moa med Julia berättade Julia att Moa skulle ta med en tjej som hon lärt känna via jobbet och jag blev först lite misstänksam och undrade vem detta var, men det visade sig att det var en extremt underbar person som kom in i mitt liv och jag är fortfarande jätte glad över att ha Isabelle i mitt, då hon är som en frisk vind som ger nya perspektiv och så snälla människor som Isabelle finns det inte många av. ♥
Annette och Jossan på Studenten 2011.
Annette
Annette är en av mina galnaste vänner? Haha. Nää men hon är verkligen ett vildfrö som man inte kan annat än att älska! Annette lärde jag känna i 1an på gymnasiet genom gemensamma vänner. Men det var först på sommarlovet mellan 2an och 3an som vi lärde känna varandra bättre och på så kort tid! Jag kände att jag kunde prata med Annette om allt och hon var så otroligt snäll och förstående och ville alltid mitt bästa, vilket hon fortfarande är och vill! Annette är en av de få personerna som verkligen förstår mig när det kommer till en viss sak och att ha en person som förstår något otroligt jobbigt är så skönt. Med Annette har man alltid roligt och varje gång vi ses är det precis vad vi har! Det jag älskar med Annette är att hon är framåt, hon pushar mig och vill alltid ens bästa. Det är t.ex. tackvare henne som jag inte slösade mer tid på en viss idiot som inte förtjänar ens tid och för det är jag henne evigt tacksam. Och för en så fin person vill jag bara det bästa för hon förtjänar verkligen allt gott som finns♥
 
Sådär har ni mina 5 vänner. Fast guu hade lätt kunnat skriva om fler men det får bli nästa gång. Älskar er alla så mycket♥ Och förlåt för bilderna men jag tycker ni är finare än finast!
 

JACKET SATURDAY.

Hej!
Nu har jag suttit och kikat runt och hittat en massa jackor som jag skulle vilja ha. Det är ju super modernt med jackor som har skinnärmar. Jag köpte ju en kort jacka från H&M här om dagen som hade skinnärmar (fejk). Tycker det är skit snyggt och skulle gärna vilja ha alla på bilden! Den från Gina har inte skinnärmar ifs men den kör på samma stuk. Har funderat på den gröna från H&M, ska nog kika på den nästa gång jag går förbi en H&M.
Har ni någon favorit? :)

BREAKFAST CLUB.

Idag mår jag i alla fall inte sämre, skönt det! Tog en alvedon innan så förhoppningsvis hjälper det till också! Men tänker köra på samma race idag, sängen och ta det lugnt. Sen blir det tacomys med J, är så glad att jag inte tappat smaksinnet (vilket jag brukar göra under mina förkylningar) det förstör verkligen allt! Men ni kan förvänta er en del uppdatering under dagen! Men nu ska jag fortsätta med lite annat. Hörs sen! Puss♥

VICTORIA'S SECRET TO SWEDEN.

 
Wihoo vaknade upp till goda nyheter! VS kommer till Sverige i vår :D Nu känns det som många tjejer kommer att bli glada, och kanske killar också ;) Butiken kommer ligga på Arlanda av alla ställen, tråkigt eftersom man oftast inte är där om man inte ska flyga? Lägg en flashig butik på Östermalm tycker jag! Men någon tur ut dit blir det nog allt, det är ju ändå VS !
 
 
 

AT NIGHT, WHEN THE MONSTERS COME OUT.

Hej!
Det här med att inte låta sig själv lämna lägenheten är inget lätt sak när man är så sugen på massa gott som självklart inte finns hemma! Men har lyckats med att inte gå ut vilket jag känner var bra, eftersom jag mår lite bättre och det hade nog snabbt försvunnit om jag gått ut i kylan.
Bestämde mig för att det fick bli pannkakor igen, vilket inte gör mig något då det bästa jag vet är pannkakor! Tänkte sätta mig och se filmen Bachelorette, igen! Haha såg den innan och tyckte den var grym så why not again!
Se den om ni inte har, skrattade ihjäl mig!
Puss <3


TAKE WHAT YOU NEED.

 

KEEP THE TRUTH COMING. NR 6

Skriv ett inlägg varje dag och ta ett ämne från raden, alla ämnen ska ha skrivits om!
  1. Skriv om en låt du älskar och varför du gör det.
  2. Skriv om kärlek, lämnas öppet
  3. Skriv om 5 valfria kompisar
  4. Skriv om dig själv
  5. Skriv om något du älskar
  6. Skriv om en gammal hemlighet (om du vågar)
  7. Skriv om en bästa vän
  8. Skriv om något du brinner för
  9. Skriv om något rolig du varit med om
  10. Skriv om det pinsammaste som hänt dig
Du behöver inte ta dem i ordning.
 
Fråga 6.

Usch jag satt och tänkte ett bra tag över vad jag skulle skriva här. Det känns rätt löjligt eftersom jag inte måste göra det här men jag vill, men samtidigt vill jag inte liksom skriva vad som helst för vem som helst kan läsa det här.
Men till saken.
När jag var liten och praktiskttaget hela mitt liv har jag alltid umgåtts med personer som har, hur ska vi säga, helsvenska rötter? Med undantag från när jag bodde i småland där det fanns en tjej som jag umgicks med när jag var liten som också var adopterad från Colombia. Det var inget jag egentligen tänkte så mycket på, asså hudfärg, men i och med att man har en annan hudfärg än andra så sticker man såklart ut, vare sig man vill eller inte. Och ibland var det riktigt jobbigt (vilket det är fortfarande ibland) speciellt när folk skulle kommentera att man kom från ett annat land eller antog att man var adopterad och yadayadayada. För om man är typ 8, så vet man inte mycket om adoption och ser inte folk efter ursprung utan mer efter vem de är. Så det blev ibland riktigt jobbigt då folk mer eller mindre alltid fick en att bli påmind om att man inte kom från Sverige och då inte var som alla andra. Vilket jag nu kan tycka är hemsk och hade jag kunnat åka tillbaka i tiden skulle jag skälla ut de människorna som tog sig friheter att anta saker om mitt förflutna.
Jag har aldrig tänkt mycket på mitt förflutna, jag minns när de här tv programmen som försvunnen eller vad de nu heter, som handlar om adopterade barn som ska få hjälp att hitta sina "riktiga" föräldrar och yadayada, började komma och alla tyckte att jag skulle söka dit för att hitta mina riktiga föräldrar och jag (kanske knappt 10) svarade kallt att jag inte ville det. För det vill jag inte. Och varför, det kommer jag aldrig berätta för det vet bara jag och mina föräldrar och min katt. Den riktiga anledningen menar jag nu, för det finns säkert personer som känner/känt mig som tror de vet, but you don't.
Jag kanske låter hård nu och det är meningen för ingen kan sätta sig in i min situation och jag vill inte prata om det, that's that.
Men nu tappa jag tråden lite.
Nu till min hemlighet.
Eftersom jag kände mig så annorlunda ibland så hade jag en "hemlig" plan att flytta till Island eller typ grönland och bo där i 5 års tid för jag hade hört när jag var liten eller läst, att om man bodde där under en längre tid så skulle man typ blekas? Haha låter sjukt löjligt nu, men jag trodde på det då. Så det var min plan.
Att bleka mig själv så jag skulle passa in.
 
Men nu flera år senare älskar jag min hudfärg, även om jag ibland kan tycka att det är jobbigt  för jag typ inte kan färga mitt hår som jag vill, för jag skulle se förjäklig ut i blont. Men annars älskar jag min hudfärg, och att jag inte är heeelsvensk. Jag älskar att vara annorlunda. Älskar att inte vara blek på vintern och att bli pepparkaksbrun på somrarna.
Men jag kan fortfarande bli arg när folk antar saker om mitt förflutna. Den senaste tiden har folk börjat anta att jag är indisk. WTF is up with that. Jag är inte indisk! Det är absolut inget fel att vara det, men jag blir förolämpad när folk tror jag är det för jag har så tydliga colombianska drag. Och jag ser inte indisk ut i huvudtaget..
wellwell,
så det är min gamla hemlighet.
Nu vet ni.

8 FEBRUARI 2013.

Hej!
Känns lite sent att skriva godmorgon. Jag tog en sovmorgon och sov till elva. Kändes riktigt skönt faktiskt! Vaknade upp med halsont så har bestämt mig för att inte lämna sängen mer än nödvändigt idag. Vill verkligen försöka få bort vad det än är, så fort som möjligt! Hade verkligen önskat att jag var frisk för hade lite planer för helgen som jag hade velat göra, menmen.
Just nu har jag precis ätit två mackor till frukost och nu tänkte jag äta lite lite till framför det nyaste avsnittet av Scandal. Åh älskar den serien! Hoppas verkligen det blir en säsong till :)
Sen ska jag sätta mig och läsa en massa kurslitteratur så jag känner mig förberedd inför nästa vecka då jag och Emilia ska sätta oss med vårt arbete.
Ska nog kika på resor hem också, blir nog en tur hem i slutet på februari. Längtar hem som attans just nu + att jag måste hämta lite saker :) Men nu, Scandal!
Puss♥

LIKE A DIAMOND.


KEEP THE TRUTH COMING. NR 9

(Hemma hos Jossan♥)
 
Skriv ett inlägg varje dag och ta ett ämne från raden, alla ämnen ska ha skrivits om!
  1. Skriv om en låt du älskar och varför du gör det.
  2. Skriv om kärlek, lämnas öppet
  3. Skriv om 5 valfria kompisar
  4. Skriv om dig själv
  5. Skriv om något du älskar
  6. Skriv om en gammal hemlighet (om du vågar)
  7. Skriv om en bästa vän
  8. Skriv om något du brinner för
  9. Skriv om något rolig du varit med om
  10. Skriv om det pinsammaste som hänt dig
Du behöver inte ta dem i ordning.
 
Yeapp jag hittade den här roliga listan på min gamla blogg (sloarez.blogg.se) som jag aldrig gjorde klart! Så tänkte jag skulle göra klart den nu :)
 
Fråga 9.
Asså jag har varit med om så mycket roligt och fått skratta ihjäl mig många gånger om, men en sån tipptopp rolig kväll var defintivt en utekväll från 2011 som fortfarande får mig att skratta när jag tänker på den.
 
Det började med att vi tjejer (jossis, sandra, micka och jag) skulle fira vår fina vän Annette för hon hade fyllt 19. Så vi hade planerat en eftermiddag / kväll med massa skoj. Jag minns att Jossan hade bakat en tårta och att vi var hemma hos henne. Sen träffades vi på stan och gick och köpte med kinamat och åt ute i Jossan trädgård, följt av mys med tårta och presentutdelning!
Sen gick vi in och började göra oss iordning inför kvällen och så blev det lite gott att dricka till det och ja efter det gick det lite utför, haha ;)
Jag och Sandra låg bland annat på golvet och sjöng och jag trodde presidenten hade dött? Haha och massa annat skoj!
Sen kom det jag tyckte var så sjukt roligt! Vi skulle dra oss mot bussen mot stan och jag som hade höga klackar på mig bestämde mig för att springa ner för trappan och ut genom dörren men kunde inte riktigt stanna så jag vinglar till och ska ta stöd mot en häck/buske som jag trodde skulle ge samma stöd som en vägg och sen bara faller jag i typ slowmotion genom häcken/busken och bara skrattar ihjäl mig och hör att de andra också skrattar ihjäl sig. Det bästa var min kommentar när jag låg på gräset med benen upp i luften "fick jag gräsfläckar?" Haha åh skrattar ihjäl mig fortfarande! Sen att resten av kvällen blev grym var en klar bonus ;)
Det är något roligt jag varit med om!

OKAY, I'M BACK AGAIN.

Hej!
Nu mår jag bättre. Har under dagen knaprat i mig 3 Alvedon så nu börjar jag känna mig som "vanligt" igen.
Men usch, tror det är en förkylning som satt igång. Åååh jag orkar inte!
Tur att jag är ledig imorgon och får långledigt. Ska vila upp mig och sova en massa!
På lördag blir det tacomys också! Åh längtar :))
Ikväll ska jag bara ta det lugnt, kika på film och lägga mig tidigt!
Hoppas ni får en fin kväll <3


F THIS S.

Hej!
Jag ville bara kika in och säga att jag mår sämre än sämst. Tror detta är början på en otrevlig förkylning. Jippi. Så jag kanske uppdaterar lite senare, men just nu vill jag bara dra täcket över huvudet och sova förevigt.
Hoppas verkligen ni mår bättre än jag!
Kram


CROSSING THE FINE LINE.

Godmorgon!
Jag känner mig inte riktigt vaken än. Klockan ringde kvart i sju och jag hoppade så gott ur sängen men jag tror min hjärna fortfarande sover. Nu känner det rätt skönt med autokorrekt när jag vill stava vaken med ck....

Jag sitter iaf på tåget påväg in till universitetet för lite plugg med Emilia. Hoppas min hjärna har vaknat tills dess!
Nu ska jag fortsätta lyssna på musik.
Hörs lite senare finisar! <3


KEEP IN TOUCH.

Hej!
Det här blir dagens sista inlägg och troligen det "djupaste".
Jag ska snart gå och lägga mig tänkte jag, men innan jag somnar brukar jag alltid skriva lite i min dagbok.
Jag minns typ när man var mindre och skrev i dagbok och hade ett litet hänglås på den och alla hade verkligen samma typ av lås så man kunde teknisktsätt öppna varandras dagböcker med sin egen nyckel.
Sen kom den en tidperiod då det ansågs vara väldigt ocoolt att skriva dagbok. Tror det var typ högstadiet. Men där var allt väldigt svart och vitt så det kanske inte var så konstigt. Tror jag skrev dagbok då... har ett antal hemma. Kom nu på att jag skrev dagbok då, självklart. Haha.
Men då var det mer kärleksinriktad, typ vem man gillade och vad som hänt när man sågs, vad man kände och yadayada! Nu är det mer typ vad jag gjort och kanske lite känslor och tankar. I alla fall för mig.
Väldigt ärligt i alla fall.
Det är roligt och läsa sina gamla dagböcker då man skrev mycket om kärlek. Jag var så paranoid att jag inte vågade skriva ut namnet på personen jag gillade så jag skrev alltid ett kodord. Typ "Han" eller ett namn jag och mina kompisar kommit på till honom. Vi hade t.ex. "the ponny" Haha. Det var inte någon jag gillade, måste jag tillägga!! Jag ville helt enkelt inte att det skulle komma ut vem jag var intresserad av. Så nu är det rätt kul när det dyker upp namn man hittat på och skrivit i sina böcker. Och att man kommer ihåg vem som var vem!
 
Vad jag ville säga med det här inlägget är att jag tror det är rätt nyttigt och typ ventilera sina känslor och tankar och ha allting samlat på ett ställe. Sen är det sjukt kul att läsa något år eller till och med månad efter! Men jag skulle uppmana fler att sätta sig och skriva. Det har hjälpt mig flera gånger. Jag tycker det är skönt att skriva av mig. Liksom få vara ärlig med mig själv och få vara sådär rörig som jag känner mig ibland.
Så nu ska jag sätta mig och skriva av mig lite !
Sov gott finisar, och tack ännu en gång för att ni tycker min blogg är såpass intressant att ni tittar in♥

UNABLE ARE THE LOVED TO DIE, FOR LOVE IS IMMORTALITY.

Åh den texten är så fin men samtidigt så läskigt, även om det ordet känns fel att använda men ja lite creepy. Aja! Jag såg precis senaste avsnittet av Pretty little liars och där var den texten med.
well well,
Imorn ska jag upp tidigt, ska vara vid universitetet vid 9 för jag och Emilia ska börja kika på en uppgift vi ska göra ihop. Vi hoppas hinna göra lite tänkande innan seminariet som börjar vid 11. Jag tror vårt arbete kommer att bli grymt :)
Påtal om inget, det är verkligen obehagligt när man känner sig för mätt. Jag har verkligen inte ätit mindre här uppe i stockholm utan nog snarare mer, blir väl så när man inte bor ensam längre. Får se om jag rullar fram om ett halvår. Och inte blir det bättre av att man är omgiven av massa godsaker!
 
Just nu kollar jag på filmen "På smällen" som går på 6:an medans jag väntar på att pappa ska slå mig en pling. Jag hatade verkligen den filmen när den kom, tyckte den var otroligt lång och bara allmänt jobbig så tänkte ge den en ny chans men nu 30 minuter in, har min åsikt inte förändrats ett dugg. Får se om jag orkar leta upp kontrollen och byta kanal.
 
En film jag verkligen hade velat se nu är den nya Die Hard filmen. Älskar verkligen Die hard. Typ bästa action filmerna som finns ! Men får vänta tills den kommer på bio, vilket är rätt snart om jag inte minns fel.
Som jag nämnt innan så är jag väldigt anti romantiska filmer (förutom Stolthet och fördom) som dagboken, a walk to remember, titanic etc. Spyr verkligen på sånt, är mycket mer för action, spänning, thriller, skräck och min favorit genre Katastroffilmer♥ Och komedier är också en klar favorit!
Tror jag ska leta upp en die hard och kika på när jag pratat med pappa...
Puss!

SHOPPING.

Hej!
Har försökt att ta bra bilder på mina köp, men jackan jag hitta såg alldeles för konstig ut på bild så låna en från H&M hemsida, såg att den var på rea där också, fast för 250:- och endast med strl. 44 kvar. Tur man har ibland! :) Väskan tror jag att jag ska använda redan imorgon, linnet får vänta till sommaren, är rätt långt och passar nog bäst till ett par shorts. Puss!
 

YOU GO GIRL!

Hej!
Fan va lycklig jag är!! Jag har nu sett mina poäng på tentan (fick se betyg först) och det visade sig att jag fick 49/50!! Så jäkla grym jag känner mig :)) och till er som undrar, jag kunde inte bry mig mindre om det enstaka poängen som saknades för en fullpott!
Blev självklart att fira detta med lite shopping på H&M, letade efter väskan jag tipsade om men hitta den inte. Slutsåld kanske? Blev lite annat istället, ska visa bilder i nästa inlägg!
Nu ska jag krypa ner i sängen med mina vindruvor och jordgubbar och kika på det nyaste avsnittet av Hart of dixie och Pretty little liars!
Hoppas ni får en minst lika mysig kväll!
Puss


ONE IN A MILLION.

Hejhej!
Sitter nu på tåget och ska hämta min tenta. Det snöar så himla mycket här så jag tror jag blir galen! Liksom när ska vintern ta slut!! Hursomhelst idag har jag på mig min nya svarta topp jag köpte för 29kr på rean hos gina. skit snygg! Har tyvärr inte bra bild på den då jag blev lite stressad innan jag skulle iväg men laddar upp en senare!
Puss så länge <3


GET 2 KNOW ME.

Hej igen!
Känner att jag verkligen kommit igång med bloggandet igen, vilket känns jätte kul! Så himla tråkigt när det blir ett inlägg varannan vecka, känns liksom som det inte blir så personligt. Jag hoppas att jag kan fortsätta såhär! Och att ni tycker det är kul att jag skriver :)
 
Gjorde mig lite kvällsmat vid 8 och skulle sätta mig och kolla på en film men så medans jag letade upp en började den nya serien "Arrow" på 5:an så jag började kika mest bara för att kolla vad det var och jag är fast! Tycker det har varit ett super spännande första avsnitt så det lär bli en serie jag följer!
Vilka andra serier jag följer har jag redan skrivit en gång, men vissa har tillkommit och andra försvunnit så här kommer en uppdatering :)
Pretty little liars, Hart of Dixie och Scandal .
 


BAG TUESDAY.

Är så kär i väskan från H&M att jag tror jag ska köpa den nästa gång jag går in där.
Hade såklart inte sagt nej till någon av de andra heller!
Har ni någon favorit? :)

YUMMI YUMMI.

Mums!
Åh jag har fått en stooor dille på apelsin! Haha för de som känner mig kan jag tänka mig att de bara "öh och det kom du på nu?". Jag har alltid älskat apelsin. Jag dricker ju bara Fanta, zingo och andra apelsindrycker till mat och innan drack jag bara apelsin Mer till frukost. Nu dricker jag faktiskt äppeljuice.
Men tillbaka till saken!
Jag har fått en dille på frukten apelsin. Har köpt hem en påse och äter när jag är lite små sugen på något gott :)
Det bästa är att det känns verkligen nyttigt och man kan nästan känna hur c- vitaminerna piggar upp en.
Så nu sitter jag här i sängen med min skål med apelsinklyftor. Mumma!


HUNGRY FOR THE THRILL.

Hej!
Läste klart boken igår. Och oj va bra jag tyckte den var. Riktigt rolig att läsa faktiskt!
Blev rätt sent igår eftersom jag inte kunde somna men vaknade ändå halv elva. Så har precis ätit lite frukost och planerat inför London med Sandra, åh va spänd jag är nu asså! Kommer att bli så himla grymt :))
Ingenting är helt bestämt än så berättar mer när det är det!
 
Nu tänkte jag hoppa in i duschen och sedan njuta av min ledighet innan skolan drar igång igen.
Det glömde jag skriva i inlägget igår, eller skriva ut, det är väldigt mycket upp och ner i schemat tycker jag. Ibland är det jätte mycket och man har knappt någon fritid alls och ibland är det väldigt mycket "ledighet".
Men det beror ju självklart på hur man fördelar sina uppgifter man fått.
Nej nu ska jag ställa mig i duschen.
Hörs lite senare :)
puss! ♥

SLEEPLESS WITHOUT REASON.

Jaha... Klockan börjar närma sig 2 på natten och jag kan inte sova. Eller jag kan nog om jag verkligen försökte men det är som om något hindrar mig från att sova. De senaste nätterna har jag blivit "plågad" av jobbiga drömmar. Inga hemska som mardrömmar, utan mer såna som gör en falskt lycklig och som påminner en om jobbiga saker.
Inte för jag vet hur detta är bättre, att vara vaken och tänka på det.
Men som sagt, jag tror inte det är jag som styr min egen kropp ibland.

Jag är inte precis ensam om att inte kunna sova ibland, men f*n va jobbigt det är när det händer! Jäkla tankar.
Var f*n är John Blund när man behöver honom liksom?
Aja, ska försöka att räkna några får eller försöka göra några armhävningar (HAHA! Den var rolig, jag göra armhävningar!) okeej nu börjar det här spåra ur lite...
Ska försöka sova lite nu. Om min hjärna tillåter.
Skriver mer normalt imorgon, om jag får någon sömn dvs!
Sussa sött finisar <3

Bilden visar var jag vill vakna upp någonstans imorgon.


IF I TOLD U I MISS U. WOULD THAT MATTER.

Godkväll!

Hoppas att ni har haft en fin dag. Min har varit väldigt trevlig faktiskt. Trots att det snöade en del innan. Vad jag ens gör kvar i Sverige är ett mysterium! Men om allting går som planerat lär det inte bli länge till. Imorgon ska jag bara ta det lugnt. Är mer eller mindre kär i min bok nu så det känns inte allt för troligt att jag har något kvar att läsa imorgon. På onsdag och torsdag blir det däremot en sväng till Universitetet. Hämta ut hemtentan från dec/jan (äntligen!!) och på torsdag seminarium och träffa Emilia för lite plugg :)
På söndag har jag föresten varit uppe i Stockholm i 3 veckor! Känns helt sjukt faktiskt. Tiden går verkligen fort! Snart är det dags att flytta till Norrköping igen. Och innan jag vet ordet av fyller jag 21! Vet inte varför men har en stor klump i magen över att fylla 21. Kan man inte bara få stanna på 20??
Aja.
Nu ska jag ta till lite eskapism och fortsätta med mitt läsande.
Har inga bilder att bjuda på för tillfället så tar en goding från i december då jag jobbade med att dela ut glögg för Blossa. Super roligt och mysigt och gud va mycket trevliga människor. Många ville ta bilder och en la t.o.m. ut en på internet. Wihoo kändis haha.. not! Men är rätt nöjd med den faktiskt :)
Puss på er! ♥

MODEVETENSKAP.

Hej!
Jag kom på att jag inte riktigt förklarat vad jag håller på med, utan att jag nämnt någon gång att jag studerar i Stockholm och pluggar något som heter Modevetenskap. Så nu tänkte jag ägna ett inlägg om just vad Modevetenskap är. Vill bara påpeka att det jag skriver är utifrån mitt perspektiv!
 
Stockholms Universitet.

Modevetenskap vid Stockholms Universitet är en relativt ny kurs, den startade 2006, om jag inte minns fel! Den är på 60 hp alltså 1 år. Och om man vill fortsätta efter kursens slut, finns en 30 hp fortsättningskurs som är lite mer avancerad. Dock kan jag inte utala mig om den eftersom jag inte läst den (eller ska). Många verkar tro att Modevetenskap handlar om att man sitter och kollar i modetidningar och bedömmer vad de har på sig men det är faktiskt mycket mer avancerat än så. Det är faktiskt en väldigt intressant och lärorik kurs som inte är "Lätt" att klara. Anledningen till att jag läser den är för att jag älskar mode och för att jag vill jobba som modejournalist så det blir en bra bonus till min journalistutbildning jag ska sätta igång med i höst.
Kursen har 5 delkurser, 2 på höstterminen och 3 rätt intensiva på vårterminen. De olika delkurserna är:
Introduktion till modevetenskap
Som är den första delkursen där man bland annat läser dräkthistoria. Vilket jag tyckte var jätte intressant eftersom man fick se hur modet utvecklats från 1300-talet och fram till idag. Den delkursen avslutades med en salstenta som var rätt omfattande så det blev mycket pluggande och om jag inte minns fel hade vi även 1 eller 2 seminarium också.
Flärd och film
Var delkurs nr 2 och det var den jag hade hört "sämst" om. Den påminde mycket om filmkunskap.
Det går så gott som ut på att man varje föreläsningstillfälle ser på en film och efteråt hade man en föreläsning som berörde filmens tema. Vid delkursens slut hade man en stor hemtentamen där man analyserade en film och svarade på ett antal olika långa frågor.
Personligen kände jag att detta var den delkursen jag underskattade mest. I alla fall hitills. Jag gjorde inte mycket anteckningar och missade en del föreläsningar och då också vissa filmer jag kollade på efteråt, och när jag satt med hemtentan fick jag lite panik, då det var mycket att skriva och man fick knappt 2 veckor på sig. Till sist skickade jag in min hemtenta och hoppades på ett E. Visade sig sedan att jag fick A i betyg och fick sedan det som slutbetyg på den delkursen, vilket kändes så skönt!! Men till andra skulle jag rekommendera att inte låta den här delkursen lura en.
 
Modets roll i Fransk och Italiensk litteratur och Kultur
Är delkurs 3 och också den delkursen vi håller på med nu. Den här delkursen har jag hört ska vara väldigt intensiv, mycket som händer på 2 månader och det känner jag av redan nu. Här har vi 1 seminarium i veckan där vi har läst böcker som vi diskuterar samtidigt som vi har föreläsningar som behandlar ämnen som tas upp i böckerna vi läser. T.ex. boken jag läser nu "The Ladies' paradise" behandlar uppkomsten av varuhus i slutet på 1800-talet som vi även går igenom på föreläsningarna. Det är väldigt intressant, men som sagt intensivt.
 
Mode, konsumtion och marknadsföring
Delkurs 4. Vi har inte börjat med den här delkursen än men den ska handla om modets roll i konsumtionssamhället. Jag tror detta kommer bli min favorit delkurs, men det återstår att se :)
Vetenskapligt skrivande
Vad den sista delkursen handlar om vet jag inte riktigt än, men har fått en bild av att det blir ett stort arbete där man behandlar ett ämne man tagit upp under kursens gång och skriver om. Om det stämmer får vi se!
 
Vad krävs?

För att klara av kursen måste man ha extremt bra självdiciplin. Det är få föreläsningstillfällen (som mest 3 gånger i veckan) och därför blir det mycket läsning och plugg själv. Man måste förstå det engelska språket såväl i tal som skrift. När du söker in är engelska b ett krav, tror jag. Personligen tycker jag du ska ha läst engelska C och ha minst VG eller B/C i det för det är inte lätta texter du ska förstå och analysera.
Sen är det ingen nollning vilket är tråkigt och det blir ingen riktig klasskänsla eftersom man har så få föreläsningstillfällen, ingen nollning och för att kursen har omkring 120 studenter. Därför är det viktigt att du är social och försöker skaffa kompisar du kan umgås med eller att du klarar att vara själv. Jag kombinerade mina studier med lite extra jobb vilket jag kan rekommendera fler.
Sen är det flera som flyttar upp till Stockholm för kursens skull så det finns många som är öppna för att träffa nya vänner.
 
Vet inte vad jag ska skriva mer förutom att jag kan rekommendera den här kursen till fler. Den är verkligen intressant och rolig! I alla fall om du gillar mode.
Om du vill söka in gör du det via studera.nu och den börjar på höstterminen så sista ansökningsdagen är någon gång under våren. Besked får du som vanligt i juli/ augusti.
 
Har ni frågor så fråga på! svarar gärna på alla frågor ni har :)

COME TO MAMA.

Hejhej!
Tycker det är rätt kul att jag tycker om min bok nu när det börjar närma sig slutet på den. Tycker så synd om mannen i boken som inte får sina känslor besvarade (i alla fall inte så långt som jag kommit) lille snutten! Vi får se hur det går :)
Är på kapitel 11 och boken har 14 kapitel så slutet är nära! Shoppaholicen inom mig vill unna mig själv något för att jag har varit så duktig och läst, det lutar mot den här fusk pälsen. Tycker den är så sjukt snygg! Hade kanske inte stylat den så wannabe Angelica Blick som Kenza gör på bilden ifs... Men oj va nära jag är på att trycka på "Köp" knappen! Leverans på 3-5 veckor såg jag nu, inte lika attraktivt, vi får se om det blir någon belöning. Jag har gjort planer med en vän nu att åka till London i slutet på Mars så får hålla i pengarna lite. Längtar som attans!!!
London baby, I'M COMING! Föresten för er som kanske vill veta, pälsen finns hos Chicy.se:)
Bild lånad från Chicy.se

FOREVER AND A DAY.

Hej!
Va sent mitt första inlägg för dagen blev! Jag vaknade vid elva och käkade lite frukost. Sen började de typ snöa som f*n så jag fick typ ett ryck för jag är så klar med vintern, men också för att jag skulle ut och göra några ärenden men dom tur var slutade det! Så jag har precis kommit hem från stan. Nu ska jag gotta mig med lite kändis "nyheter" och sen blir det lunch!
Hörs lite senare :)
Puss!


F.O.I.T.O.T.H.M.


MICHAEL KORS.

Hej!
Har suttit hela dagen och bara läst så dagen har verkligen flugit iväg för min del, därav den dåliga uppdateringen! Just nu tar jag mig en välförtjänt paus och drömmer mig bort på Michael Kors hemsida. Älskar klockorna och skulle gärna vilja ha en av varje! Här har jag samlat mina favoriter, och jag hoppas att jag införskaffar en snart! En klocka har inte stått högt på min önskelista förut då jag har en tatuering på vänster handled som skulle bli täckt av tatueringen (vilket var min plan när jag gjorde den) men nu blir jag så sugen! Skulle jag köpa en imorgon skulle det blir nr 2 eller nr 6. Så sjukt snygga! Vad tycker ni? :)                                                                   
                                                                                                                    

MAGIC MIND.

Godmorgon!
I alla fall för min del, jag vaknade ungefär halv tio och fick ett sug efter pannkakor så det fick bli en pannkaksfrukost med sylt och grädde!
Mina pannkakor här i Stockholm blir så mobbade för jag har ingen liten stekpanna som hemma, så jag gör halva i en stor och då får dom det mobbade utseendet. Haha

Idag ska jag sitta och plugga (läsa) hela dagen. Vill verkligen bli klar med boken.
Men först ska jag äta upp mina pannkakor och kika klart på Pocahontas. En av mina favorit Disney filmer, kanske för att jag är halv indian? ;) haha.

Sen vill jag göra en liten update.
Jag har en underbar vän som befinner sig i ett helt annat land på en helt annan kontinent som påminde mig om att det finns de som har det "värre".
Som inte kan hälsa på sin pälskling alls på ett år och som får kika på melodifestivalen på internet. Så jag ska vara glad att jag har möjligheten. Och det är jag nu :)


LOVE OF MY LIFE.

Oj va många inlägg det blev idag, men jag ser att jag fått en del nya besökare som jag hoppas fortsätter titta in och även ni som redan brukar göra det fortsätter med det. Det är verkligen kul att se att ni bryr er om vad jag gör och skriver om. Fina är ni allihopa♥
Jag sitter nu och tittar lite på filmen "Ps I love you", jag vet jag skulle läsa, men har hört så mycket om den så jag ville kika och se vad jag tyckte. Jag vet inte varför men den får mig att tänka på min katt och hur otroligt mycket jag saknar honom och hur förstörd och förtvivlad jag kommer att känna mig när han inte finns mer. Jag har haft honom sen jag var 9 år (skulle fylla 10) så det är snart 11 år! Tiden har gått så himla fort och det gör mig väldigt ledsen att tänka på att han är gammal nu och att jag faktiskt närsomhelst kan få ett telefonsamtal där jag får veta att han är död. Den dagen dör en stor del av mig också.
För han är verkligen mitt livs kärlek.
Och det gör mig så ont att vi inte ses varje dag och att jag inte kan prata med honom. Och att inte veta om han verkligen förstår vart jag försvinner när jag är borta. Men jag bär honom med mig, i hjärtat och på handleden.
Nu och föralltid.

LETTER BY ME.

Godkväll!
Just nu sitter jag och kollar på melodifestivalen. Varje år säger jag att jag inte ska titta för jag tycker det är så dåligt, men så gör jag det ändå. Och iår är inget undantag men nu är jag övertygad om att jag absolut inte ska titta nästa gång. Herregud va dåliga bidrag, känns som alla bara skriker ut sina låtar. Jises! J ville inte kolla och jag börjar nu förstå varför. Blir att fortsätta att läsa min bok. Den är faktiskt rätt bra så jag tror jag läser ut den imorn. Bra det :) Sen har jag beställt en bok från adlibris som jag hoppas jag får snart så jag kan börja läsa den.
(Ska ha seminarium på den nästnästa vecka).
 
Nej nu vill jag skriva om något annat!
Jag har nämnt någon gång innan att jag älskar Ashley Olsen stil och att hon är en stor inspiration, men på senare tid har jag börjat tycka att hela hon är så himla vacker. Jag minns när jag var liten och såg på Ashley och Mary- Kate filmerna och tyckte att de var så gulliga, men nu tycker jag hon har blivit väldigt vacker. Hon har verkligen mitt drömutseende. Så typiskt eftersom hon är min totala motsats! Man vill alltid ha det man inte har och yadayada!
Kanske kan köra en Yohio och förvandla mig? Typ sminka mig vit och sätta i linser och bleka sönder mitt hår! Blir att tänka på det där... Eller inte, trivs faktiskt jäkligt bra i mitt sydamerikanska skal! ♥

LET'S READ.

Åh gäsp!
Herregud va trött jag känner mig. Känns som min hjärna är bortdomnad! Försöker just nu läsa igenom boken Ladies' paradise som är skriven utav Émile Zola. Verkar vara en super mysig bok (har läst första kapitlet) men den är verkligen tjock och såklart på engelska. Har inga svårigheter med språket, men när det kommer till skönlitterär läsning på engelska blir jag alltid så trött i huvudet för det krävs så mycket koncentration för att förstå allt.
Anledningen till att jag läser boken är för att jag ska ha ett seminarium på den nu på torsdag.
Har tagit mig en bit tårta (okej, två...) så jag ska känna mig motiverad!
Vi får se hur det går.
Hörs lite senare finisar!
Puss


YOLO.

 
 
 
 
 
Källa:

AND THAT'S THE TRUTH.


UA.

Hej!
Idag åkte Jossan hem :( tråkigt! Men jag vet att vi kommer ses snart igen! Vi vaknade redan halv sju så efter att Jossan åkt, somnade jag om och sov till elva! Super skönt :) efter det blev det lite frukost med J.
Just nu kikar jag ikapp lite serier, tänkte kika på en film lite senare. Bara slappa med choklad och vindruvor.
Det är verkligen äkta kärlek <3
Så säger godnatt till bloggen redan nu!
Puss


RSS 2.0