- . 2 0 1 9 . -

 
 
Herregud, kan inte fatta att det redan är nytt år. Känns som det var precis som man firade in 2019. Jag personligen brukar inte gilla ojämna nummer så på ett sätt är jag nöjd med ett nytt år. Men på många sätt känns det också lite jobbigt? Liksom jaha, nu kommer det aldrig vara 2019 igen. 
 
Tänkte nämna mina topp 5 händelser under 2019. 
 
1. Att jag vågade säga upp mig och prova något helt nytt
 
 
Jaa, efter över tre år på City insåg jag att det var dags att faktiskt kanske jobba med det jag hade utbildat mig till så efter ett väldigt positivt samtal med (dåvarande) utvecklingschefen på Pulsen Omsorg så hade jag en intervju den 18/1 där jag blev anställd direkt. En sån himla glädje, en sån himla lycka och också en ganska stor sorg. Minns när jag sa upp mig till min chef på City och hur jag nästan började gråta. Minns hur jag bröt ihop på lunchrummet en stund senare. Det är märkligt det där, hur en arbetsplats kan betyda så mycket. Man blir ju som en familj
 
Efter min första dag på Pulsen Omsorg kändes det så himla bra. Mycket, stort och spännande! Och där är jag fortfarande kvar. Nästan ett år senare och jag är så himla stolt över mig själv som dels vågade och som även klarade ett helt nytt jobb i ett system som inte är det lättaste. 
 
2. Jag blev bättre på att hålla kontakt med mina närmsta
 
 
Jaa när man har alla sina närmsta människor i andra städer är det lätt att kontakten minskar. Detta året tycker jag att jag (vi) blev bättre på att hitta på saker och hålla kontakten. 
 
Typ som när jag och Linn bodde på Upper House i Göteborg och spa:ade och tyckte livet var ganska nice. 
 
Träffade även Andrine, Angelica mer. 
 
Åkte som vanligt upp till Pernilla för några dagar mys hos henne på öa. 
 
Nästa år hoppas jag att vi ses mer! 
 
3. Jag vågade satsa på kärlek 
 
 
För en person som faktiskt trivs bättre ensam än i ett förhållande är det en ganska stor grej att välja att leva resten av sitt liv med en annan människa. Men när man är med rätt person så händer det något, allt annat känns otänkbart
 
Nästa år ska vi gifta oss. Jag och han. Hur sjukt är inte det? Jag tror vår kärlek är som väldigt få, speciell, unik, one of a kind. 
Jag är så glad att jag vågade satsa på den 2018 och att jag och vi fortsätter att satsa på den 2020. 
 
4. Fortsätta vara precis den jag är 
 
 
För den flickan på bilden skull fortsätter jag att stå upp för mig själv och vara den jag är. För den personen är faktiskt helt fantastisk! Detta lovar jag mig själv varje år och förutom ett fåtal år så har jag hållit detta löfte. 
 
Jag tror detta är det viktigaste löftet man kan ge sig själv. Att oavsett vad andra tycker och tänker så ska man alltid hålla sig själv om ryggen. Vara sin egen bästavän. 
 
Detta kommer jag fortsätta med och ta med mig in i 2020. Det och att inte slösa min tid eller energi på människor som inte förtjänar min tid. 
 
 
5. Vågade lämna min comfort zone
 
Inser när jag skriver att många av sakerna jag tycker är stort och vågat kanske är mer vardag för andra. Jag är stolt över det faktum att jag vågade att säga upp min alldeles egna lägenhet för att bli sambo. Något jag aldrig trodde jag skulle göra för jag trivs så bra i mitt egna, i mitt eget boende. Men den andra maj flyttade vi tvärs in över gatan och nu, sju månader senare  har vi äntligen kommit i ordning. Förutom en gardinstång, en fotölj, två stolar och lite annat smått och gott så är vi så gott som klara. 
 

Jaa detta var några av alla de fantastiska, roliga och spännande saker som hänt under 2019. Nu ser jag fram emot ett nytt år och allt vad det innebär. Ha en fin nyårsafton nu, ta hand om er & glöm inte att ni är fantastiska! 
X
 

- . D i e . H a r d & K ä r l e k s m u m s . -

 
Hej på er fina läsare!
Hoppas allt är bra med er, med mig är det ändå så bra som det kan vara två dagar innan julledigt. Ska bli så himla skönt och bara vara ledig och samla kraft. En hektiskt höst sätter sina spår kan jag lova. 
 
Innan fredag ska jag dock få göra något jag inte trodde skulle hända EVER, jag ska få gå och se Die Hard på bio! Tack Röda kvarn♥ Älskar Die hard, älskar Bruce Willis och älskar popcorn, kan det bli bättre? Detta känns nästan lika episkt som när jag och Jossan gick och såg Jurassic Park på bio 2013, en dröm det med. Jag hoppas att de kommer visa Die hard 2 någon gång också, den är min favorit!!
Igår gjorde jag något jag inte gjort på länge, kärleksmums. Hur gott är inte det? Dessa blev riktigt bra för jag gjorde de i en mindre form och gjorde dubbelt så mycket glasyr. Är svårt att inte hetsäta kan jag säga. 
 
Den senaste tiden har jag dock känt mig rastlös? oinspirerad? grå... Vet inte om jag ska skylla på höstmörkret, stress eller något annat men jag har saknat den där gnistan. Vet inte när den försvann men jag har hittat små tillfällen där den kommer tillbaka. Thanksgiving var ett sånt tillfälle, en massa härliga och roliga människor samlade för att äta och skratta. Julbordet J och jag var på med mina föräldrar 7 december var också ett sånt tillfälle. Ett tillfälle där man samlade energi. Jag hoppas och tror att julen kommer vara ett sånt tillfälle också. Jag tänker inte på det så ofta men jag saknar mitt "hem" ibland. Hemma i Uddevalla, hos mina föräldrar. Jag saknar att känna mig liten och att kunna hämta kraft från mina föräldrar. Vi ses alldeles för sällan. 
 
Jag hoppas att resan till Egypten kommer bli ett tillfälle där jag får hämta massa energi. Känna solen, värmen och bara fylla på allt. För att orka till våren och sommaren. Det jag längtar till mest är det här "tvingade" lugnet. Att man har en vecka borta från allt och att det inte finns något annat att göra än att sola och läsa. Åh va jag längtar till att läsa. Får inte samma ro att göra det här hemma. För någon vecka sen köpte jag fyra nya böcker. Längtar tills att få öppna dem och börja läsa. 
Jag har en ganska speciell lässmak. Min favorit genre är högstadie-drama. Typisk pinsam litteratur där huvudpersonen gör bort sig. Vet inte varförjag tycker om det men Lisa Bjärbo är expert på att skildra det. 
 
Sen kan jag älska att läsa deckare, Agatha Christie är ju favoriten där. "Döden på Nilen", "Mordet på Orientexpressen" och "Och så var det bara en" är mina absoluta favoriter. 
 
Simona Ahrnstedt är en relativt ny favorit. Hon är grym på att skildra mer vuxna relationer och passion. "Överrenskommelser" är min absoluta favorit där! 
 
Dracula valde J, en klassiker som lätt kan läsas om och om igen. 
 
Nu dock måste jag sluta, har blivit dags att äta lite kvällsmat innan man mer eller mindre ska gå och lägga sig igen. Hoppas på att morgondagen går fort så vi kommer ett steg närmare ledighet. 
Ta hand om er finisar, Puss! X
 

RSS 2.0