W e d d i n g . U p d a t e .

 
Hello på er fina läsare, 
Hoppas allt är bra med er och att solen lyser på er. Här i Borås är det soligt och fint men ganska kallt om man jämför med hur vädret har varit den senaste tiden. Tror temperaturen låg på 14 grader? Iiiih. 
Ska jag vara helt ärlig så gör det inte så mycket för min del. Då har jag en anledning att sitta inne och kolla film och självklart fortsätta planeringen av BRÖLLOPET!! 
 
Tänkte mest göra en liten update för er alla. Det spännande med att blogga (i alla fall för mig som inte betalar för extra funktioner och sådär) är att man inte vet vilka som läser min blogg. Så för vissa kan detta komma som riktigt rolig och bra-att-ha- info inför bröllopet men för andra så kanske det inte blir lika kul. 
Bara så ni vet! Jag är jätte glad om alla vill läsa ändå❤
 
P L A N E R I N G 
 
 
Planeringen av bröllopet går faktiskt riktigt bra. Jag vart riktigt stressad i början för att allting skulle bli klart men även för att vissa saker så som lokal, kyrka osv bokas upp väldigt snabbt och att vi då skulle stå utan ett bröllopsdatum
 
Eftersom både jag och J var direkt överrens om när vi ville ha bröllopet så skapade ju även det lite problem då inga andra årstider eller datum egentligen var intressanta. Tack och lov löste ju detta sig och vi fick vårt drömdatum. Längtar ihjäl mig!! 
 
När det kommer till själva planerandet får jag ju erkänna att det är jag som är den drivande kraften. Kontrollfreak som man är, haha. Nää men jag tycker det är kul och inkluderar gärna J i allting och vissa saker fixar vi ihop och vissa saker gör vi för sig. Det funkar jätte bra för oss. 
 
Planeringen har jag fått hjälp med av både vänner och familj men även googlat en hel del. Jossan var så söt och gav mig sin bröllopsbok så jag skulle kunna få lite inspo men den har faktiskt inte kommit till användning alls. Men fin är den! 
 
 
S A V E . T H E . D A T E 
 
För ett litet tag sen beställde vi våra Save the date- kort. Detta för att vi inte ville råka ut för att de inte skulle komma i tid eller att leveranstiderna skulle vara för långa om många skulle beställa sina just nu.
 
Så dessa har vi haft hemma nu i några veckor och kikat på och längtat tills de skulle skickas ut. Att de inte skickats ut ännu är mycket för att vi var tvungna att få ihop gästlistan samt hitta allas adresser och så. Sen har det kommit lite i skymundan också. Bulgarien och små utflykter tog mer uppmärksamhet, hehe.
Men idag går det första kortet ut och vi tror att alla som är bjudna bör ha sina kort senast fredag nästa vecka så håll utkik!! 
 
Tänkte skriva lite snabbt vad Save the date är. Kanske finns någon som inte har koll. Save the date är väl egentligen något vi anammat från USA/England som är ett kort som skickas ut ca 12-9 månader innan bröllopet för att gästerna ska veta att ett bröllop kommer så de inte bokar in något annat den dagen. 
 
På Save the date- kortet ska namn, datum och plats stå med. Plats bör stå med för att gästerna ska veta var bröllopet hålls så man kan planera resan dit så fort som möjligt. Skriver man tex. "New York" så förstår svenska gäster att bröllopet hålls i ett annat land och får då göra ett val om de kan åka dit och delta eller inte. 
 
Ungefär 6 månader innan bröllopet skickas inbjudningarna ut. Där står mer detaljerad information. Inbjudningarna kommer också endast till de gäster som är bjudna till både Vigsel och Fest. 
 
I vårt fall skickas Save the date- korten till alla gäster. Sedan får de gäster som är bjudna till både vigsel och festen en inbjudan hemskickad. De som inte får en inbjudan men som fått ett Save the date- kort är alltså bjudna till vigseln men inte festen. 
 
 
K L Ä N N I N G 
 
Nu är det inte långt kvar tills jag tar två av mina brudtärnor och åker iväg över dagen för att leta brudklänning uppe i Årjäng. Jag längtar tills jag hittat min klänning så jag kan andas ut och istället börja längta efter när jag får hem den och sen även få ha på mig den på den speciella dagen. 
 
Något jag tycker är skönt är att jag vet ungefär hur jag vill att min klänning ska se ut. Har med mig några inspirationsbilder upp så personen som ska hjälpa mig vet vad den ska ta fram. 
 
Något jag tänkte nämna var det här med budget. Har redan på så kort tid (2 månader) fått höra så mycket om hur jag ska tänka när det kommer till klänningen. Både på jobbet och privat. Jag uppskattar alla tips men de som känner mig vet att jag alltid går min egen väg ;) 
 
  • Jag har fått tips om att köpa en begagnad klänning på blocket, i second hand butiker osv. A BIG FAT NO ! 
Jag tycker det är jätte bra att det finns så alla har möjlighet att köpa en brudklänning men det är ingenting för mig. Jag ska ha en alldeles egen, ny fräsch oanvänd klänning. Min klänning ska vara min klänning och ingen annans. Jag skulle aldrig kunna känna att klänningen är min om någon annan använt den före. Detta kanske många rynkar näsan för men det är deras problem inte mitt :) 
  • Jag har fått till mig att man inte ska lägga för mycket pengar på klänningen då man bara använder den en gång. I DON'T GIVE A SH*T
Ännu en gång är jag tacksam för tips och råd men jag anser att alla har rätt att lägga sina egna pengar på vad de vill och det är precis vad jag kommer göra. Jag har ingen budget för min klänning. När personalen uppe i Årjäng frågar efter min prisklass kommer jag säga under 30 000kr. Att jag får den klänningen jag verkligen vill ha och känner mig som mest bekväm med är viktigare än att tänka på prislappen och ta något halvdant som jag inte känner mig nöjd med. Vill någon lägga 600 000kr på en klänning så ser jag inget fel med det. Your money, your choice. Så resonerar jag :) 
 

Det blev ett längre inlägg än jag tänkt men hade mycket att skriva så det blev som det blev. Hoppas ni orkade läsa allt, haha. 
Nu måste jag dock sluta för här ska ätas mys frukost/ brunch med min fästman. 
Hoppas ni får en toppen dag, puss på er !! X

- . B U L G A R I E N . -

 
Hej alla finisar!
 
Nu är jag äntligen tillbaka på bloggen igen. En vecka borta från bloggen kändes faktiskt väldigt länge om jag ska vara ärlig. Vi landade 00.30 igår efter en vecka full av sol och bad vilket var riktigt skönt. 
Men som jag lovade så kommer här ett blogginlägg om vår resa till Bulgarien
 
Vi åkte 17.10 den 18e juli och landade 21.10 i Burgas vilket är Bulgariens fjärde största stad. Vid nio på kvällen var det mörkt så mitt intryck av landet var inte riktigt hundra procent. Vårt hotell låg 30 minuter från flygplatsen vilket jag tyckte var sjukt skönt för jag hatar långa transferresor. Väl framme på hotellet fick vi checka in och sen var det mer eller mindre rakt ner i säng. 
 
Vi bodde på Helena Sands vilket var ett hotell som hade ett väldigt bra läge men det var väl mest det som var bra med det om jag ska vara helt ärlig. 
Man fick absolut ingen information från personalen angående någonting. Engelska var heller inte deras starka sida och därför var kommunikationen kass. Maten var som vanligt tråkig. Då var deras restaurang ändå utnämnd till en av de bästa. Städningen på rummen verkade pendla beroende på gäst för hos oss glömde de ge oss handdukar och fylla på med produkter vilket jag tycker är otroligt dåligt med tanke på att det är ett 5 stjärnigt hotell...Menmen! 
 
 
Läget var som sagt bra. Hotellet ligger i Sunny beach men i utkanten så man slapp en massa folk som livade runt. Vakter fanns även vid alla ingångar vilket kändes skönt. 
Stranden låg bara ett stenkast bort och poolen var fin. Det bästa med poolen var att det var lätt att få plats samt att den var ganska kall. I vanliga fall brukar jag hata kalla pooler men i denna stekande hetta var det skönt att den gjorde en nerkyld. 
 
Något som var tråkigt var allt paxande vid stranden. Kom man senare än 8.00 på morgonen fanns det ingen chans att få en solstol på stranden för verkligen aaaaalla gick upp vid 6-7 och paxade sina platser som de först kom och använde vid 10-11.00. Då kan jag sakna vakterna som finns på Gran Canaria osv som går och kollar att solstolarna verkligen används och om inte, tar bort handdukarna. 
 
 
 
Vad gjorde vi om dagarna då? 
Sol och bad blev det verkligen mycket av. Vi ville ju bara ta det lugnt så det passade perfekt. Jag hann läsa ut 3 1/2 böcker under resan. Sedan gick vi och kikade på "butikerna" på strandpromenaden. Käkade lite lunch ibland (ingick inte på hotellet. Endast Halvpension). Älskar dessa glassar, så gott!!!
Dagen innan vi skulle åka hem var det grått så vi valde att åka in till Burgas och shoppa lite.
Tänkte göra ett separat inlägg med vad jag fick med mig så tar allt sånt där :)
 
 
Nessebar
En förmiddag passade vi på att åka tio minuter bort till Nessebar (den gamla delen) och kolla runt. Sjukt fint och så mysigt! Det enda negativa var värmen. Man kokade innanför stadsmurarna! 
Vi stannade även och åt lunch på ett jätte mysigt ställe med utsikt över havet. Däremot var maten ingen hit för mig men J tyckte det var toppen. Jätte mysigt ställe, enda minuset var försäljarna som var för på och envisa. 
 
 
 
I det stora hela var jag väldigt nöjd med resan. Vi fick sol, bad och lugn och ro vilket var precis det vi ville ha. En vecka för oss själva var också något riktigt välbehövt. 
 
Plus och minus för Bulgarien
 
+
 
  • Bra väder
  • Fin natur
  • Billigt 
  • Maten var tråkig. Både på restaurang och hotell
  • Tråkig shopping (om man inte ville åka tvärs över landet)
 
Detta är min korta recension av Bulgarien. Jag tror inte jag kommer åka tillbaka faktiskt. Åker hellre till Spanien eller Italien och får bättre kvalité även om det är dyrare men det är en smaksak. 
 
Puss på er ❤
 
 

. B U L G A R I E N .

 
Hej på er fina läsare!
Nu är det inte långt kvar till semester och även fast jag längtar efter ledig tid och bara kunna vara ledig så känns det också lite trist. Tycker mitt jobb är väldigt roligt och jag kommer sakna mina kollegor, men lite ledigt kommer man må bra av.
 
Vad händer då under semestern kanske ni tänker?
Ja ni, jag och J ska åka till Bulgarien! Vi bokade resan igår och jag är så spänd! Ingen av oss har varit där innan men jag har hört gott om landet och det passar våra behov. 
 
Vi vill sola och bada, uppleva saker och jag vill kunna shoppa(hihi). Temperaturen ligger king 28 grader vilket också passar oss bra. Vi kommer bo i Sunny beach men i utkanten, så vi hoppas på lite fest vilket det troligen kommer vara då hotellet inte direkt är fest-vänligt i pris. Men vi får se! 
 
Detta blir min och J:s första solresa ihop också så det ska bli extra mysigt! Och tänkt, nästa gång vi åker på solresa blir troligen när vi är man och hustru. Fasiken va jag längtar! 
 
Ska försöka vara duktig på att fota och så när vi är borta. Tänker att jag ska skriva en recension om landet, maten, hotellet och ja hela alltet sen. 
 
Något vi redan lärt oss om Bulgarien är:
  • De tillhör EU (Hade noll koll, haha)
  • De använder endast sin egenvaluta Bulgarisk LEV tror jag den hette. - Kontanter är vanligare än kort. 
  • De ligger +1 timme 
 
Ja ni ser ju va bra koll vi har ;)
 
Nu längtar jag ännu mer! 
Idag är förövrigt min och j:s dag så vi ska fira lite efter jobbet. Hoppas er dag blir toppen, puss på er X
 
//Det fina hotellet vi ska till //

- . F u n c t i o n . O f . B e a u t y . -

 
 
Hej kära läsare, 
Hur skönt är det inte att det är lördag? Jag har en jobbvecka kvar sen tar jag lite semester. Äntligen! Hoppas på bra väder också annars kanske det blir en sista minuten, vi får se! 
 
Dagens blogginlägg tänkte jag skulle handla om mitt hår och jag tänkte dela upp det i två delar.
För er som har följt mig ett tag är det ingen nyhet att jag har lockigt hår som jag vanligtvis inte trivs i och därför plattar. Detta har jag gjort sedan jag var ca 11 år gammal.
 
 
Genom åren har jag gjort flera förändringar med mitt hår. Jag har varit svarthårig, rödhårig, haft Ombre och gjort en Balayage. Tyvärr har detta slitigt enormt på mitt hår vilket gjort att längden på mitt hår också har ändrats. 2017 valde jag också att klippa av en bit vilket gjort att längden såklart kortades ner ännu mer.
 
Jag älskar att ha långt hår och det är också det jag trivs bäst i, men just nu har mitt hår som sagt tagit en del stryk vilket gjort att jag fick klippa   av en bit när jag klippte mig för två veckor sen. Något som var nödvändigt men verkligen inte roligt! 
 
Detta har gjort att jag fått en liten hårfixering och har googlat och youtube:at sönder för att hitta tips och trix för att få håret att växa fortare, bli starkare och gärna mer återfuktat. Mitt hår just nu är ganska torrt och det vill jag gärna ändra på. 
 
Några saker som många verkar vara eniga om är att dricka mycket vatten, få i sig mer vitaminer och minska på värmestyling.  Därför har jag satt upp fyra mål. 
 
x Dricka mer vatten. Minst 1 liter vatten per dag. Vet att det är vad man ska dricka per dag men jag är jätte dålig på det! 
 
Börja äta vitaminer varje dag. 
 
 
Jag valde att gå till butiken Life och be om hjälp för jag tyckte det var svårt att veta vilka vitaminer som var bra för en. Läste nämligen på internet att vitaminer som säljs för just hårväxt säljs mycket dyrare för det är populärt att vilja få längre hår. Multivitaminer däremot är billigare och skulle kunna ge samma effekt så ville kolla med någon med mer kunskap.
Det slutade med att jag valde SILICA + B- vitaminer. Förpackningen innehåller 60 tabletter så jag ska ge det två månader och hoppas på bättre hårväxt. Tog min första tablett idag och den smakade pellets (BLÄÄ) men ska hålla ut! Håller er uppdaterade :) 
 
Sluta platta och föna håret på minst fyra månader. Här är det dock ett litet undantag från speciella tillfällen som årsdagen och min födelsedag. Då vill jag kunna göra mig fin. Men annars ska jag låta håret vara lockat och inte föna det. 
 
x Bli bättre på att använda hårmasker och bättre shampoo och balsam. Allt för länge har jag använt produkter från vanliga livsmedelsbutiker. 
Jag beställde precis ett set med Shampoo, Balsam och hårmask från maria nila i serien "soft" vilket ska hjälpa håret mjukt och mer återfuktat. 
 
 
 

 
Nu till del två av detta inlägg!
 
Som jags krev tidigare har min hårfixering lett mig till att hitta hjälp för att nå en bättre hårväxt och starkare hår. När jag kikade runt på youtube hittade jag en person som berättade om en produkt jag inte visste fanns men som jag redan är kär i fast jag inte ens fått mina ännu. Leveransen är beräknat till 22 juli. 
 
Function of beauty
 
Vet inte hur välkänt Function of beauty är i Sverige men det är världens första individuella hårvårds produkt. 
 
När du går in på webbsidan fyller du i ett kort test om vilken typ av hår du har, vilka problem du har med ditt hår och vilka dina hår-mål är. Sedan skapas shampoo och balsam helt efter dina behov! 
Enligt webbsidan är det många nöjda kunder och verkar populärt i USA. Jag kände mest att det var värt ett försök eftersom den ändå ska hjälpa mig med allt jag vill med håret. På bilden nedan ser ni min hårprofil. 
 
Jag valde orange som färg till mina produkter men detta går också att välja helt hur man vill. Mitt namn kommer också stå på flaskorna. Så kul! 
 
Kommer uppdatera er om hur det går med mitt hår. 
Nu måste jag dock sluta, ha en toppen lördag, puss! 

¡ C A I R O . 2 . Å R !

 
 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Cairos födelsedag!
Jag kan fortfarande inte förstå att den lilla busungen redan fyller 2 år?! Hur galet är inte det? Han är i alla fall den bästa jag vet och kärleken till honom är obeskrivbar! Mattes lilla älskling❤️
 
Jag kommer ihåg när jag såg honom första gången. Så liten och osäker. Han skojade gott med sina syskon medans mamma vakade och ibland tittade han på mig, avvaktandes och misstänksamt. Jag blev kär i honom där och då. I den lilla blåögda katten (vars ögon jag hoppades skulle bli gula).  
Jag ska inte ljuga och säga att den första tiden med Cairo var enkel. Den var ett rent helvete! En så busig katt på en så liten yta (studentlägenheter är verkligen inga bra första hem). I genomsnitt väckte han mig 12 gånger per natt med att vilja leka eller bara för att jäklas. Det var på riktigt den värsta tiden i mitt liv. 
Samtidigt var 2017 det värsta året i mitt liv och att han kom in just då gjorde allt så mycket bättre. Han räddade mig
Tack för det. 
 
Ett tag var det dock så illa att jag till och med funderade på att ge bort honom då jag inte klarade av det. Sömnbrist gör hemska saker med en men det slutade med att jag behöll honom ändå. Något jag inte ångrar för en sekund! Jag är inte en sån som ger upp, inte en chans. 
 
Idag bor vi tre i en stor lägenhet med mycket yta. Vi har precis upptäckt balkongen och oj va spännande det är! Utekatt vet jag inte om han någonsin kommer att bli, han trivs bra som han har det nu och vi ser ingen anledning att ändra på det. 
 
Cairo är en otroligt försiktig katt. Allt skrämmer honom. För hårda fotsteg, höga skratt, dammsugaren, en galje som faller till golvet. Jaa det mesta. 
Han hade en taskig uppväxt med människor som saknar förmågan att förstå sig på katter. Något som gör ont i mig än idag. Hade jag kunnat hade jag tagit alla djuren därifrån men jag är glad att jag fick med mig Cairo. Hans syskon verkar ha det bra och det känns skönt att veta. 
 
Idag är Cairo en exakt kopia av mig (säger J). Han är försiktig men han står också på sig. Pratar mycket, myser massor och lever som en kung! Precis som han bör göra, han heter ju inte Kung Cairo för ingenting ;)
 
I födelsedagspresent fick han en ny leksak och en vattenfontän. Cairo dricker inte vatten om det inte kommer från ett glas och nu när det är varmt vill vi verkligen försöka få honom att dricka mer så vi köpte en fontän och efter någon timme vågade han sig fram och dricka. Under kvällen har han varit framme och druckit ca 4 gånger.
Helt otroligt! Han som aldrig vill dricka annars. 
Längre fram ska han få ett klätterträd också men det ska sättas fast i väggen så vi väntar på att väggarna ska tapetseras först. 
 
Cairo tackar för alla grattis och uppskattar er beundran, haha. 

RSS 2.0