- . 5 . L ä r d o m a r . -

 
Hej på er fina läsare,
Tack för den fina responsen jag fått från förra inlägget! Än mår jag inte toppen men varje dag är väl ett steg närmare skulle man kunna säga. 
Dagens blogginlägg kom jag på att jag ville skriva bara för en stund sen faktiskt. Det är om de fem viktigaste lärdomarna jag lärt mig hitills i mitt liv. De flesta känns kanske självklara men det har inte alltid varit det för mig. 
 
 
1. Vad andra säger om dig säger mer om dem än dig. 
 
Vad jag menar med denna är helt enkelt att om människor snackar skit om dig så säger det mer om hur de är som människor än om dig som människa. Jag har egentligen alltid varit en sån person som inte bryr mig så mycket om vad andra säger om mig. Inte brytt mig om människor pratar om mig, varken snällt eller elakt. Däremot har jag väldigt svårt för att inte konfrontera människor om jag hör att någon sagt något illa om mig. Jag är inte konflikträdd av mig så där har nog det stora problemet legat för mig. Att kunna svälja och skita i det istället för att lägga energi och ge mig in i "skiten". 
 
Ett bra exempel på detta är när jag och ett ex gjorde slut för några år sen och jag konstant fick höra hur mycket skit den personen spydde över mig till allt och alla! Ingen underdrift där. Jag tyckte och tycker fortfarande bara att det mest är patetiskt och sorgligt men mtt största problem var lögnerna personen valde att sprida. Jag kan ta skitsnack men inte lögner. Ljuger någon om mig då ska det inte till mycket för att jag ska explodera. 
Jag valde i detta fallet att bara bita ihop och förklara sanningen för de som valde att prata med mig om det som de hade hört. Att inte konfrontera var mest för att jag inte ville slösa min energi för döva öron. Personen hade inte slutat om jag konfronterat den utan istället fortsatt ännu mer just för att jag konfronterade den. 
 
Men för att komma tillbaka till lärdomen, hur människor beter sig och säger om dig säger mer om dem. 
 
2. Att behöva någon annan är inte en svaghet
 
Jag har alltid varit en person som klarat mig själv. Jag har behövt det och någon gång i min barndom förstod jag att den enda personen som kommer se efter mig är jag. Därför slutade jag behöva andra människor, slutade förvänta mig att andra människor skulle finnas där för mig och till sist var jag den enda jag behövde. Detta har ju satt sig ganska hårt och det har även blivit ett problem i relationer. Jag personligen har inte märkt av det men jag har märkt att det blivit ett problem. Man vill känna sig behövd. I tidigare relationer har jag verkligen inte gjort något för att bättra mig på den här planen men med J är allt annorlunda och sakta men säkert släpper jag in honom mer och mer. Förlitar mig på honom mer och mer.
Behöver honom mer och mer. 
En stor anledning till att jag inte har förlitat mig på människor innan är för att det alltid kommer en dag då man blir sviken, då den man verkligen behövde inte fanns där. Det sveket slipper man ju om man aldrig behöver någon annan. Sen tyckte jag nog att det var lite av en svaghet att behöva någon annan. Vilket jag insett att det verkligen inte är. Så länge man kan ta hand om sig själv också. För mig finns det inget värre än en människa som är så beroende av andra att den inte klarar av att göra något själv. 
 
När jag var singel klarade jag mig sjukt bra själv. Jag mådde inte dåligt för jag var själv eller kände mig halv osv. Jag tror jag njöt på många sätt av att bara ha mig själv och det tycker jag visar att man mår bra i sig själv. 
 
Idag behöver jag J i mitt liv för att jag älskar honom och för att allt blir så mycket roligare när han är med. Men jag behöver mig själv också. En bra balans är viktigt.
 
3. Lyssna ALLTID på din magkänsla/ inre röst etc. 
 
Jag är nog den SÄMSTA på att lyssna på min magkänsla. Men jag vet alltid efteråt att det var just detta magkänslan menade. 
Jag vet inte hur många misstag, omvägar, hinder jag stött på i mitt liv där jag nästan alltid haft en magkänsla som jag inte lyssnat på. Så dumt! 
Att inte lyssna på min magkänsla har resulterat i något som jag brukar kalla "slöseri med tid". Jag vet inte när jag hängde upp mig på det begreppet men att slösa tid är något av det värsta jag vet. Jag vet vad ni tänker, allt är en lärdom man ska aldrig se något som slöseri med tid. Sant! Men för mig finns det absolut saker som jag kunde undvikit och mått mycket bättre av under den tiden. 
 
Jag är expert på att inte lyssna på min magkänsla när det kommer till välmående, utbildning och kärlek
Asså fy, så mycket onödig skit som jag kunde sluppit om jag bara lyssnat på min magkänsla när den sa att killar, förhållanden, dejter varit fel! Menmen, gjort är gjort. 
 
Jag försöker idag att alltid lyssna på magkänslan. Jag märker att om jag gör det så blir det bra oavsett resultat. Tillskillnad ifrån när jag inte gör det och har en jobbig känsla i magen för att jag inte lyssnade. 
 
4. Glöm aldrig vilka som var där och vilka som tog avstånd
 
 
Här syftar jag under jobbiga tider i livet. För er som läst min blogg ett tag vet ni att 2017 var det absolut värsta året för mig och jag mådde så dåligt då att jag trodde jag skulle . Det var också ett år då många vänner kom och gick. Mycket pågrund av det jag nämnde i punkt ett, ett ex som jobbade hårt för att svartmåla mig. Tyvärr var det en del som lyssnade på det och de försvann en efter en ut ur mitt liv. TACK OCH LOV FÖR DET! 
Saknar inte en enda av dem så det var lika bra. 
 
Sen är jag inte dum, jag förstår ju att det är svårt att inte lyssna när någon målar upp en övertygande bild av att jag skulle vara en bitch om man inte känner mig. Men jag skulle ljuga om jag sa att det inte gjorde lite ont att människor man trodde var ens vänner valde att lyssna på lögner. 
 
När jag blev påkörd 2017 och låg på sjukhuset insåg jag att jag behövde någon där med mig. Jag var rädd, hade ont och visste ett tag inte ens om jag hade bestående skador och då ringde jag Lovisa. En person jag glidit ifrån lite under året men som kom direkt och tog hand om mig. Då visste jag att jag hade en riktig vän och det är inget jag glömmer!
 
Vänner kommer och går, så är livet men jag lägger alltid på minnet vem som funnits där genom vått och torrt. 
Det är mycket tackvare Jennie som jag överlevde 2017. Hon orkade stå ut med mig, lyssna och stötta. En ovärderlig vän ♥
 
5. Ta alltid avstånd från personer som tar mer energi än de ger
 
Denna hör väl ihop lite med punkt fyra kanske. Likaväl som andra lämnade mitt liv lämnade jag deras då deras närhet och vänskap mer kostade mig energi än gav mig. 
Jag har otroligt lätt för mig att göra mig av med människor. Jag tror det har och göra med att jag aldrig låter människor komma nära från första början. Under åren har jag sållat bort en hel del människor som jag inte känner ger mig något eller som jag känner jag inte orkar eller kan ge något. 
Jag har förstått att det kan upplevas hårt. Just hur lätt det är för mig att avsluta alla typer av relationer egentligen. För vissa som blivit bortvalda är det väldigt svårt att acceptera men ser jag ingen mening att ha dig i mitt liv så finns du inte där heller. Easy as that
 
Ibland har man hittat tillbaka till varandra och ibland inte. Det kan ju vara så att man inte är synkade just där och då. Men i många fall så blir det inte så. Mycket för att jag är väldigt mån om min energi och att den ska läggas på rätt saker och rätt personer. 
Tror det faktiskt bara finns två personer som jag inte är vän med längre som jag kan sakna ibland. En fd kompis och ett ex (nej absolut inte den jag skrev om i punkt 1, usch nej). OCH NEEEJ inte på ett romantiskt sätt utan helt baserat på personlighet. 
 

Blev ett långt inlägg, puss på er! X
 
 

- . ibland . mår . man . inte . så . bra . -

 
Hej bloggen, 
hur mår ni? Jag hoppas att ni mår bra och att ni dricker massa varm choklad nu när det börjar bli kallare ute. Jag vet inte vad jag ska skriva om hur jag själv mår. Jag känner mig väldigt psykiskt utmattad och allmänt trött. 
 
Det har varit mycket på jobbet och inte direkt på det sättet som varit bra för mig. Det är lite för lätt för mig att ta på mig för mycket istället för att sätta ner foten och nu får jag betala priset. Det har också varit så mycket på jobbet att vi fått jobba helg och kvällar. Något som jag inte tror jag var beredd på mentalt. Sånt händer ju såklart och jag försöker hantera det bäst jag kan men det gör tyvärr att allt annat får lida. 
 
Främst är det ju J som får lida av att jag är trött, vresig, sur, ledsen och alla andra känslor som jag känner och jag är verkligen lyckligt lottad som har en så fin man i mitt liv som står ut med mig
 
Jag brukar alltid säga att jag borde vara singel när jag mår dåligt för jag orkar inte med att bry mig om någon annan än mig själv när jag mår som sämst men jag är verkligen tacksam över att jag har någon som orkar bry sig om både sig själv och mig. Världens bästa är han!
 
Det har varit väldigt jobbiga veckor. Vissa dagar har till och med slutat med att jag känt sån ångest att jag gråtit på kvällarna för att det snart är en ny dag igen. 
 
Vet inte vad jag ville säga med det här inlägget. Ville egentligen bara berätta varför det ekat tomt och berätta att jag fortfarande inte mår så bra men att jag försöker kämpa mig till bättre tider. 
 
Det är inte bara jobbiga tider vill jag tillägga. Förutom bröllopsplanering och lägenhetsinredning så har även jag och J en annan ganska stor nyhet. 
Vad det är får ni veta om lite mer än två veckor. 
 
Ta hand om er. Puss och kram! X
 


RSS 2.0