- . M y . W e d d i n g d r e s s . -


 
Hej allihopa! 
Jag måste vara ärlig och säga att jag inte var helt säker på om jag ville dela detta inlägget med er, som jag nämnde i ett tidigare inlägg anser jag ju att vissa saker med bröllopet är väldigt privat och just klänningen är en sån del.
 
 
Samtidigt har jag ju er läsare som jag hoppas och tror bara vill mig väl och att ni är nyfikna på planeringen och även klänningen. Därför valde jag att ändå publicera det här inlägget! 
 
För några dagar sen lyckades jag samla ihop alla mina fantastiska brudtärnor till att mötas i Göteborg för min första brudklänningsprovning!
Vi var på ett litet ställe just eftersom jag hade hittat en klänning jag verkligen ville prova men när vi ändå var där provade jag tre klänningar till. Bland annat klänningen på bilden. 
Jag kan inte beskriva hur overkligt, skumt, sjukt och galet det kändes att stå där och först välja klänningar och sedan prova dem. Tack och lov hade jag mina fina vänner till hjälp!  
 
Jag köpte ingen klänning där och då och jag sitter varje dag och kollar på de få bilderna vi lyckades ta. Får ju förtydliga att det var fotoförbud i butiken men det stoppade inte mina brudtärnor, haha. Förstår förbudet till viss del men samtidigt är detta ett sådant tillfälle man verkligen vill föreviga och kunna kolla på igen så fast det var fel att fota är jag glad att vi gjorde det ändå! 
 
Jag har istället bokat tid efter sommaren på ett annat ställe där jag verkligen hoppas jag hittar min drömklänning. 
 
Det som jag tycker är lite komiskt är att jag är en väldigt stark person som vet vad jag gillar och hatar men ändå är det svårt att veta med just brudklänningar. Liksom gillar jag den färgen? den modellen, det tyget? Är jag bara ovan eller är det inte jag? Gaah! Jag hoppas det klarnar lite mer nästa provning. 
 
Många reagerar på att jag redan varit och provat och ska prova igen så snart med tanke på att bröllopet är först nästa år.
Tänkte passa på och svara på det här också.
Anledningen till att jag provar så "fort" är för att jag först och främst tycker det är kul men även för att vissa klänningar har leveranstid på 6 månader. Sen ska ändringar göras hos en sömmerska när den väl kommit vilket drar iväg tiden ännu mer. Jag anser därför inte att jag är ute tidigt utan egentligen lagom för att slippa känna press desto närmare bröllopet vi kommer. 
 
Det var egentligen så mycket jag tänkte skriva om brudklänningen här. Klänningen på bilden är alltså inte min brudklänning. Den riktiga kommer inte visas på bloggen alls som jag känner just nu. Möjligen efter bröllopet om någongång. Detta är alltså för att jag vill hålla det privat men även för att det ska bli en överraskning för gäster och min framtida man. 
Tack för förståelsen och glad midsommar på er ! X
 
//Smygbild delux, haha //
 
 

W i l l . y o u . b e . m y . b r i d e s m a i d ?

 
Hej fina läsare! 
Hoppas allt är bra med er, med mig är det helt okej. Har haft huvudvärk de senaste 5 dagarna så det är lite segt, hoppas verkligen att det blir bättre snart. Vet inte om det kanske beror på väderomslag? Aja! 
 
Nu kommer i alla fall inlägget som jag väntat på. Brudtärnepresenterna
Många har blivit förvånade över att jag gett mina brudtärnor varsina presenter men detta är alltså något som är ganska vanligt i USA. Jag har hakat på den trenden för jag tycker det är fint och även för jag är så glad och tacksam över att ha mina fina tjejer med min under hela den här resan! 
Vill ni kolla själva så kan ni bara skriva in "will you be my bridesmaid, maid of honor" osv på google så kommer det upp massor! Jag kollade några sidor för att kanske beställa färdiga presenter men det slutade med att jag gjorde dem själv. Blir finast och mer personligt då. 
 
Jag valde att köpa 3 smycken till mina tre brudtärnor från LILY AND ROSE. Hur de ser ut kommer jag inte visa då det är privat men kan avslöja att de kommer passa jätte bra till klänningarna ;) 
Jag byggde presenten kring detta och valde sedan att lägga till ett doftljus, en liten flaska bubbel och sen ett kort som jag skrivit själv. Ett individuellt för varje tärna såklart. Känner ju alla på olika sätt och det var viktigt för mig att få med det. På baksidan skrev jag även "will you be my maid of honor" eller "will you be my bridesmaid". 
 
Kan ju presentera mina brudtärnor också! 
 
__Maid of honor__
 
Pernilla! Henne ringde jag på lunchrasten i stress när jag bokat tid för att prova brudklänningar. Berättade för henne att jag tyckte det var jätte jobbigt att fråga då det nästan var samma nervositet som att fråga chans. Haha! Hon svarade i alla fall ja vilket jag är så himla glad för. 
Pernilla lärde jag ju känna när jag studerade i Varberg. För båda var utbildningen ingenting men vänskapen var defintivt värt allt! Tråkigt nog syns vi nästan aldrig men när vi gör det är det som ingen tid alls passerat. Finaste vännen man kan ha ♥
 
__ Bridesmaid __
 
Linn! Linn ringde jag också och frågade om hon ville bli min brudtärna och även där var jag så nervös. Vet inte vad det är med mig, haha. Linn är ju en av mina äldsta vänner och någon som alltid finns där och som jag inte skulle kunna gifta mig utan att ha brevid mig. Som tur är sa hon ja utan att tveka. Finis♥
 
__ Bridesmaid__
 
Moa! 
Moa var ett självklart val för mig då det är en en vän jag haft sen vi var tolv år gamla. Vi har varit med om så mycket, både bra och dåligt men Moa har alltid varit en riktigt fin vän och någon som jag vet att jag alltid kan lita på. Med henne blir allting roligt och lite galet, haha. En perfekt blanding till bröllopet ;) Moa ringde jag också och frågade och trots att vi känt varandra längst så var jag mest nervös när jag frågade just henne. Tack och lov att hon sa ja! 
 
Nu måste jag tyvärr sluta skriva för nu ska vi iväg, puss på er! x
 
 

A . D a y . B y . T h e . S e a

//Middagen på Hjalmars //
 
Hej kära läsare,
Hur mår ni? Jag mår bara fint. Igår tog jag bort mina nagelförlängningar så nu kan jag äntligen skriva igen. Så skönt! Får ju perioder där jag både måste ha förlängningar och perioder då jag spyr på dem och måste ta bort dem. Jag är i en sån period nu, haha. 
 
Jag tänkte mest bara kika in och säga hej. Har egentligen inget speciellt att berätta utan tänkte bara skriva lite om förra veckan då jag var långledig torsdag- söndag. 
 
torsdagen (nationaldagen) åkte vi upp till Hamburgsund och lämnade av en brudtärnepresent till Linn. Blev så glad över att hon blev så glad.
Ska även skriva ett separat inlägg om presenterna tänkte jag men detta kommer efter fredag i alla fall då den sista brudtärnan får sin present då. Sen åt vi lite på Hjalmars och tog varsin glass och promenerade vid vattnet. Så mysig dag! 
// Utsikten från Hjalmars //
 
lördagen sen åkte jag till Göteborg för att äntligen få umgås med både Linn och Jossan, blev god mat och mindre god efterrätt på Lilla London och sen bio där vi kollade på Rocketman. Filmen var sådär, inget jag fastnade för men uppskattar alltid biografier.
 
//Den mindre goda efterrätten på Lilla London //
 
 
I söndags hade vi månadsdag. Vi får ju säga så tills att vi firar ett år vilket är väldigt snart. Nämner det ofta här och vi säger det båda två till varandra ofta: vi är så tacksamma att vi har varandra. Jag vet verkligen inte vad jag hade gjort utan honom. Han förbättrar mitt liv på alla sätt. Att jag ska få gifta mig med honom och leva resten av mitt liv med honom är overkligt. En dröm jag inte vill vakna från!
 
 
Vi valde att spendera vår dag på Kolmården. Det är en av mina absoluta favorit platser och det var så kul att ta med J dit och visa honom allting. 
 
Nu däremot ska vi strax gå och lägga oss. Ta hand om er, puss!

N y . L ä g e n h e t . P t . I

 
Godmorgon fina läsare,
Hur mår ni? Själv känner jag mig trött! Vaknade vid 9.55 och kände att jag inte kunde sova mer men ändå känner jag mig trött.. hmm.
Jaja! 
 
Har ju varit en lite konstig vecka då det varit röd dag i torsdags (=ledig!!) och sen jobbade jag i fredags och sen ledig för helg. Detta har i alla fall gjort att vi kommit en bit på lägenheten. Vilket känns jätte roligt! 
 
Det är ganska komiskt att vi både har vårt nya hem att inreda och göra klart samtidigt som vi planerar för ett bröllop. Det varvas ganska mycket här hemma. 
Ena stunden pratar vi om antal gäster andra om vilken skruvdragare vi ska köpa, haha. 
 
Nämnde ju för ett tag sen att jag skulle visa mer när vi börjat komma i ordning. Vi är verkligen inte klara än, men mer och mer börjar komma på plats så tänkte jag skulle bjuda på smakprov från våra sovrum (har två) + vardagsrummet! Köket fick ni en liiiiten gratis kik på, på första bilden, älskar dessa tavlor! 
 
Näst på tur blir nog hallen och balkongen. Men vi väntar fortfarande på nyckelsaker till alla ställena så blir mer smakprov än helhetsbilder. 
 
 
 
Här är i alla fall min nya favorit plats i hela lägenheten. Min alldeles egna sminkhörna.
Denna gjordes klart i torsdags efter jag fick spegeln som jag ÄLSKAR! 
Tanken är att det ska till ett smyckesskrin, några lådor och lite så till själva bordet men i det stora hela är det klart. Så kul!! 
 
 
 
Detta är då vårt andra sovrum. Vi har valt att göra det dels till ett gästrum men även till ett arbetsrum. Vi båda har möjligheten att jobba hemifrån och då känns det skönt att kunna sitta lite ostört! Detta rummet är nästan klart då vi bara ska köpa en matta (när vi hittar den). Jätte kul! 
 
 
Här kommer också smakprovetvardagsrummet. Älskar allt där inne. Speciellt den stora spegeln, soffan, matbordet och stolarna. Det är mycket detaljer i rummet och det älskar jag. Två tavlor till är påväg men sen kallar vi nog detta rummet för klart. Yaay!! 
 
Något jag är jätte glad för är att vi köpt en del saker på secondhand. Tänkte visa närbild på några av sakerna i ett senare inlägg. Älskar att ha saker som ingen annan har + att det är snällare för miljön. Har sån tur att J håller med :)
 
Sen kan ju tilläggas att skrivbordet inte ser så fint ut längre. Nu är bordet överfyllt att papper och broschyrer för olika bilar
 
JAA inte nog med ny lägenhet och bröllop, en ny bil kanske är påväg in också. Ska man så ska man köra stort! Haha. 
 
Sen kan jag ju tillägga att vi var och kollade bröllopslokal i fredags igen. På stället vi verkligen vill vara och där vi känt från första början känns så rätt! Kan säga att vi blev kära direkt. Både jag och J kunde se bröllopet framför oss och vi visste efter två minuter att det är här vi vill vara! 
Det bästa är också att vi fick datumet vi verkligen ville ha. Är så spänd!! 
Kan också flika in att trots avstånd och helt olika scheman så har jag fått JA från två av mina tre brudtärnor (den tredje är svår att få tag i så henne har jag inte frågat ännu). Känns så skönt att veta att jag kommer ha dem där vid min. sida , finare vänner går inte att hitta <3
 
Sen längtar jag till att skicka ut våra "save the date"- kort för att se till att alla våra nära och kära vet att dagen kommer och att vi vill ha dem där med oss. LÄNGTAR!!
 
Wellwell,
Nu ska jag försöka väcka J så vi kan käka lite frukost. 
Hoppas resten av er helg blir super mysig! 
Puss på er X
 
 


RSS 2.0