- . y o u t u b e & s o l s k e n . -

 
Hej på er i detta fina januariväder! 
Hoppas allt är bra med er och att ni njuter av helgen. 
 
Jag har Ä N T L I G E N bestämt mig hörrni,
jag ska nog fasiken börja med youtube!! 
 
Jag vet att vissa kanske bara, eeeh what? Men jag är riktigt pepp faktiskt. Om jag ska vara helt ärlig är det mest för att jag tycker det är riktigt roligt att sitta och redigera och lägga på effekter osv i premiere pro. Men sen gör jag faktiskt ganska mycket roliga saker och det kan vara kul för er att hänga med på tänker jag. Eller vad tror ni? 
 
Inte för jag kommer bli någon Bianca Ingrosso eller så. Har ju ett heltidsarbete så kommer inte kunna "vlogga" (lol att jag använde det uttrycket och lol för att jag använde lol) dagtid eller så utan det blir nog bara på helgerna. 
 
Men tror det blir mer ett komplement till min blogg. Tänkte på det nyligen faktiskt, är jag den sista som bloggar? Känns så ibland...
 
Kommer nog lägga upp lite olika längder på vloggarna också. Vissa kanske blir ca 10 min långa och några blir kanske 30min. Beror på ämnet. 
Hoppas ni tycker detta ska bli kul!
Vet inte riktigt när den första vloggen kommer upp men tror ganska snart. Tror jag kommer åka och köpa en kamera idag. Vet hur jag är och jag kan typ inte hålla mig när jag väl bestämt mig 😚
 
Blir ett kort inlägg för ska försöka ta tag i dagen här och njuta av solen. Ville mest meddela denna stora nyhet, haha. X
 
 
//Känns overkligt att se sig själv på video, why? //
 

- . m i n . h u d v å r d s r u t i n . -

(null)
 
(null)
 
Hej på er, 
känner att jag är i ett litet blogg- mood så passar på att skriva medans det varar. Jag älskar att skriva men orken att göra det kommer och går tyvärr.
Det kanske inte märks för er men det ligger mycket tanke och jobb bakom de flesta inlägg jag lägger upp. 
 
Idag tänkte jag skriva lite mer om min nya hudvårdsrutin. 
Vill dock börja med att säga att detta är min hudvårdsrutin och detta fungerar för mig och det betyder inte att det kommer fungera för dig.
Alla är vi olika.

 
Vill du ha hjälp som är anpassat för dig och din hudtyp eller dina problemområden så rekommenderar jag dig att kontakta en specialist. 

 
Tänkte börja med att skriva lite bakgrundsinformation som kan vara bra och veta. 
 
Jag har tyvärr aldrig varit en person som brytt mig mycket om smink/hudvård. I högstadiet använde jag liksom min mammas foundation och blandade den med en bronzer för att få den mörkare (jises). Min hudvårdrutin bestod ofta av billiga märken och med noll koll på vad min hud egentligen behövde. 
Som tur är har jag alltid haft en bra hud så jag har väl "kommit undan". Men från att jag var ca 15-26 skulle jag säga att min hud alltid varit fet och jag har lätt att få finnar. Därför använde jag ofta produkter för just fet hud med tendens för finnar/porer osv.
Apoteket hade bra produkter för detta. 
 
Men jag ska också säga att jag har varit slarvig: Somnat med smink, inte sminkat av mig tillräckligt, använt dåliga produkter, inte druckit tillräckligt med vatten, ja listan kan göras lång. 
 
Anyway, jag tror det var i början på detta året som jag märkte att min hud ändrades. Jag fick dålig hy. Jag hade använt sämre produkter ett tag så jag gick tillbaka till att använda mina produkter från apoteket men det hjälpte inte, eller inte som tidigare i alla fall. Jag antog det hade med stress att göra då hela året varit stressigt inför bröllopet.
Sen i april började vi arbeta hemifrån och jag slutade använda smink varje dag och det tror jag hjälpte lite och det blev väl aningen bättre.
 
Sen kom bröllopet och tiden efter var stressig för flytt osv.
Så jag trodde problemen hörde ihop med det. 
Sen började jag tycka att mitt smink inte blev bra, det satt inte bra eller såg inte bra ut. Började kolla mer på youtube och där sa verkligen alla att nyckeln till en bra makeup är bra hudvård. 
 
Men jag kände mig väldigt lost då jag inte har ett intresse av hudvård. Speciellt eftersom mina tidigare produkter inte verkade hjälpa längre.
Så jag bestämde mig för att boka in mig på en behandling där ett proffs kunde kolla på min hud och säga vad "felet" var och hjälpa mig med produkter för att lösa det. 
 
Sagt och gjort, 27 november besökte jag LenHud här i Borås och gick på en behandling som heter "Signature" där de helt baserar behandlingen efter dina behov. Min hudvårdsterapeut heter Therese och hon var så duktig! 
 
Jag var ganska rakt fram med att jag kände att min hud ändrats och att mina "gamla" produkter inte längre hjälpte. Jag tyckte min hud kändes torr men att tidigare hade jag alltid haft fet hud. Hon gjorde en hudanalys och kom fram till att jag var yttorr men att min hud är fin. Jag behövde bara hjälpa min hud lite på traven för att den skulle bli bra igen. 
 
Behandlingen höll på i 60min och jag är tyvärr ingen person som älskar att få behandlingar så jag tyckte inte det var så mysigt men jag måste säga att resultatet blev väldigt bra. Och det är det viktigaste! 
 
Efter behandlingen visade Therese mig några nya produkter som hon rekommenderar vilka är produkterna på bilderna. Allt förutom peelingen kommer från märket Medik8
 
Det jag köpte med mig var rengöringsmoussen, ett dagsserum och ett kvällsserum. Resten hade jag produkter kvar hemma som jag ville använda upp och som fungerade för mitt problem. Något som Therese också hjälpte mig kolla, så snällt! 
 
Nu till priserna...
Medik8 är verkligen inget billigt märke (enligt mig). 
Hade jag köpt allt jag behövde så hade prislappen hamnat på ca 4000kr. 
Nu blev det cirka 1300kr (om jag minns rätt) för de tre produkterna. 
 
Var sedan tillbaka i mellandagarna och köpte det ansiktsvattnet jag skulle ha och den kostade runt 300kr. 
 
Vad tycker jag då?
Jag tycker att min hud har blivit såå mycket bättre. Josef säger det också. Sminket sitter bättre och huden ser fastare och friskare ut. Jag har fått en del nya finnar men det var väntat. Therese sa att det skulle hända och att det var något vi ville skulle hända för vi vill få ut och bort det som ligger under huden. 
Ska tillbaka på en ny behandling i slutet på januari och då ska hon få kolla på min hud igen och se om det har hjälpt och om jag ska fortsätta med dessa produkterna eller lägga till/ta bort något. 
 
 Vet inte om detta hjälper någon annan men jag kan verkligen rekommendera att lägga pengar på att besöka en salong som vet vad de sysslar med som kan hjälpa dig med din hud. Visst att det kostar men ibland kan det vara värt det istället för att fortsätta använda dåliga märken som kanske inte ens hjälper för dina problem. 
Speciellt om du är i ungefär samma ålder som mig (närmare 30) för då behöver din hud helt andra saker än när du var 20. 
 
 Jag vill också verkligen rekommendera LenHud (i alla fall i Borås), de är alltid så snälla och hjälpsamma. Inga frågor är dumma och de är verkligen tillmötesgående. 
 
Detta var allt jag tänkte skriva om min hudvårdsrutin idag. Ställ gärna frågor så ska jag svara så gott jag kan. 
X
 
 
 
 
 
 

- . 2 0 2 0 . -

Hej på er och gott nytt år! 
Kan inte riktigt fatta att vi är inne på ett nytt år. Känns som man fortfarande sitter och hoppas på att 2020 ska vända och bli det roliga och spännande året man hoppades på. Meeen jag har mina förhoppningar på 2021 istället. Även om de är låga med tanke på 2020...
 
Jag hoppas ni mår bra och att julen var mysig och att nyår var lugnt. Detta året var första året sen jag var 1 ½ som jag inte firade med mina föräldrar. Corona suger men så är det. Istället firade jag, Josef och Cairo hemma själva men det var mysigt det med. 
 
Nyår blev likadan. Bara vi tre. Jag är inget fan av nyår så detta året skilde sig inte direkt jätte mycket från andra år. Har gett upp om nyårsfester och allt sånt där. Man blir bara besviken ändå. Något som jag dock väntar på är förbud mot raketer. Hur, HUR har inte det blivit förbjudet ännu??? Jag tänker på allas välmående såklart men mitt hjärta går itur när jag ser hur rädd Cairo blir. Fy fan. Vill fan bara slå alla idioter som skjuter raketer mitt i stan i huvudet med något hårt🙃
 
Men som sagt, hoppas ni mår bra, själv håller jag på och komma ur en ganska jobbig period. De senaste 3 månaderna har varit fruktansvärt jobbiga för lite olika anledningar och för några dagar sen upplevde jag en panikångestattack igen. Det har jag inte gjort på flera år så det var en obehaglig känsla att uppleva igen. Då kände jag att jag var tvungen att "ta tag i mig själv" igen och gör nu vad jag kan för att förbättra min situation.
Vet att många tycker det är tråkigt när jag inte skriver ut vad jag menar men det är otroligt privat och jobbigt men jag är evigt tacksam för er som vet och som stöttar. Ni är guld värda 💗
 
Annars då? Tänkte jag skulle dela med mig av mitt 2020, har inte så mycket annat att dela med mig av nu såhär tre dagar in på nya året. Fick ett mejl från blogg.se för någon dag sen som sa att det var en hel del besökare som tittat in sen jag loggade in sist så kände det var dags att skriva. Jag saknar att prata med er. 
 
Här kommer i alla fall ett antal bilder från året som varit och vad som hände då. Stor kram! 
 
januari. 
 
 
Året började nästan oförskämt bra med en resa till Egypten. Där låg vi en vecka och solade och hade det gött. En vecka efter åkte vi till London för shoppning och veckan efter det åkte jag med jobbet till Polen för att hälsa på våra kollegor där nere. Inte trodde man att det skulle dröja på obestämd tid innan man fick resa igen... 
 
 
februari. 
 
 
Fokuset efter resorna låg helt på bröllopet som var ynka åtta månader bort. I februari var vi och kollade på lokalen igen för att friska upp minnet och kolla av frågor och funderingar.
Detta var första gången vi var tillbaka sen vi bokade in oss i maj 2019... 
Här dukat till ett vinterbröllop och jag kunde inte tänka på något annat än att vi skulle få det så fint när vi inredde det. 
 
 
mars. 
 
 
Denna månad låg helt på att försöka hitta på roliga saker utomhus med Corona som tog över hela världen. Vi besökte bland annat Nordens ark och spenderade en dag utomhus i solen med massa fina djur. Hur fin natur?
 
april. 
 
 
I april var fokuset igen mer på bröllopet. Med endast fyra månader kvar så var det dags för vår hemsida att komma upp och inbjudningarna gick ut. Så spännande efter att ha jobbat med den i kanske fyra månader? Den blev så fin! Påtal om hemsidan, fick meddelande från bröllopssajt.se (där vi har den) att vårt abonnemang håller på och gå ut och om vi inte förnyar det så försvinner den sista januari. Vi kommer såklart inte förnya den då den inte längre har en funktion men ändå sorgligt. Var du på bröllopet och vill kika in en sista gång så gör det 😉
Bilden på mig och Josef är vår framsidebild för bröllopet och i april hade vi även avsmakning av bröllopstårta. Vann gjorde tårtan i mitten. Så god! 
 
maj. 
 
 
I maj började det varma vädret komma och det blev en tur till kosteröarna för avkoppling och sen åkte jag med Jossis till Hamburgsund för att träffa Linn och dricka goda drinkar och äta god mat. 
Josef och jag provade även en ny planka i Göteborg på just Nya plankan. Den var god men den slår fortfarande inte Norrköping. 
 
juni. 
 
  
I juni var jag på konsultation för näsplastik i Göteborg på Akademikliniken. Bokade in en operation nionde september men avbokade den sedan. Den är framflyttad på obestämd tid.
Kan dock rekommendera kliniken för deras bemötande. Så snälla! 
 
juli. 
 
 
Juli, här kan man snacka om att nerverna började kännas av ordentligt. Vi firade dock Cairo förste juli när han fyllde tre år. Herregud, hur gick tiden så fort? Sen 9-10 juli åkte jag och Josef till Ystad och kopplade av en månad innan bröllopet. Väldigt behövligt!
Den sista informationen innan bröllopet gick också ut och där informerades det om att vi skulle gifta oss utomhus om vädret tillät och hur vi hanterade corona och självklart en uppmaning att INTE komma om man inte mådde bra. 
 
augusti. 
 
 
Och så kom månaden och så kom dagen. 32 grader och strålande sol. Nerver som släppte, människor som grät och skrattade. Jag som svettades som en gris och allt gick bra! En så fin och rolig dag men som jag varje dag är tacksam är över. Något annat som jag också är tacksam över är att ingen blev sjuk. Vi tog till extra åtgärder för att se till att det inte skulle hända men man vet aldrig. 
 
september. 
 
 
Som om ett bröllop inte var nog så bestämde vi oss i juli/augusti att flytta. Förste september fick vi nycklarna till vår nya lägenhet och första helgen i september flyttade vi in. Fasiken va jag hatar att flytta ändå tror jag inte detta är sista gången vi gör det... 
 
oktober. 
 
 
Oktober, jag fyllde 28 och firade med några fantastiska vänner och jag och Josef åkte en sväng till Stockholm och firade lite snabbt. Även tackkorten från bröllopet gick iväg och vi fick så fin respons! Älskar att vår dag fick bli en höjdpunkt för andra i detta corona-mörker. 
 
november. 
 
 
I november tog jag tag i min hy. Tänkte skriva ett separat inlägg om detta men det var väl värda pengar och min hy har nog aldrig mått såhär bra. Komiskt hur man på utsidan kan se välmående ut när man på insidan mår mindre bra...
 
december. 
 
 
Och så var det december. En månad fylld av allt annat än glädje men som ändå var fin i sig.
Jag fick blommor och ett presentkort från fina kollegor som grattis för bröllop och födelsedag, galet hur kollegor kan göra så mycket. Och en bra chef, tacksam att jag har det nu. 
 
Sen kom julen och såhär såg jag ut. Älskar min nya klänning. Längtar tills jag kan ha den barbent strosande på gatorna i Paris
 

 
X

RSS 2.0