- . m i n . h u d v å r d s r u t i n . -

(null)
 
(null)
 
Hej på er, 
känner att jag är i ett litet blogg- mood så passar på att skriva medans det varar. Jag älskar att skriva men orken att göra det kommer och går tyvärr.
Det kanske inte märks för er men det ligger mycket tanke och jobb bakom de flesta inlägg jag lägger upp. 
 
Idag tänkte jag skriva lite mer om min nya hudvårdsrutin. 
Vill dock börja med att säga att detta är min hudvårdsrutin och detta fungerar för mig och det betyder inte att det kommer fungera för dig.
Alla är vi olika.

 
Vill du ha hjälp som är anpassat för dig och din hudtyp eller dina problemområden så rekommenderar jag dig att kontakta en specialist. 

 
Tänkte börja med att skriva lite bakgrundsinformation som kan vara bra och veta. 
 
Jag har tyvärr aldrig varit en person som brytt mig mycket om smink/hudvård. I högstadiet använde jag liksom min mammas foundation och blandade den med en bronzer för att få den mörkare (jises). Min hudvårdrutin bestod ofta av billiga märken och med noll koll på vad min hud egentligen behövde. 
Som tur är har jag alltid haft en bra hud så jag har väl "kommit undan". Men från att jag var ca 15-26 skulle jag säga att min hud alltid varit fet och jag har lätt att få finnar. Därför använde jag ofta produkter för just fet hud med tendens för finnar/porer osv.
Apoteket hade bra produkter för detta. 
 
Men jag ska också säga att jag har varit slarvig: Somnat med smink, inte sminkat av mig tillräckligt, använt dåliga produkter, inte druckit tillräckligt med vatten, ja listan kan göras lång. 
 
Anyway, jag tror det var i början på detta året som jag märkte att min hud ändrades. Jag fick dålig hy. Jag hade använt sämre produkter ett tag så jag gick tillbaka till att använda mina produkter från apoteket men det hjälpte inte, eller inte som tidigare i alla fall. Jag antog det hade med stress att göra då hela året varit stressigt inför bröllopet.
Sen i april började vi arbeta hemifrån och jag slutade använda smink varje dag och det tror jag hjälpte lite och det blev väl aningen bättre.
 
Sen kom bröllopet och tiden efter var stressig för flytt osv.
Så jag trodde problemen hörde ihop med det. 
Sen började jag tycka att mitt smink inte blev bra, det satt inte bra eller såg inte bra ut. Började kolla mer på youtube och där sa verkligen alla att nyckeln till en bra makeup är bra hudvård. 
 
Men jag kände mig väldigt lost då jag inte har ett intresse av hudvård. Speciellt eftersom mina tidigare produkter inte verkade hjälpa längre.
Så jag bestämde mig för att boka in mig på en behandling där ett proffs kunde kolla på min hud och säga vad "felet" var och hjälpa mig med produkter för att lösa det. 
 
Sagt och gjort, 27 november besökte jag LenHud här i Borås och gick på en behandling som heter "Signature" där de helt baserar behandlingen efter dina behov. Min hudvårdsterapeut heter Therese och hon var så duktig! 
 
Jag var ganska rakt fram med att jag kände att min hud ändrats och att mina "gamla" produkter inte längre hjälpte. Jag tyckte min hud kändes torr men att tidigare hade jag alltid haft fet hud. Hon gjorde en hudanalys och kom fram till att jag var yttorr men att min hud är fin. Jag behövde bara hjälpa min hud lite på traven för att den skulle bli bra igen. 
 
Behandlingen höll på i 60min och jag är tyvärr ingen person som älskar att få behandlingar så jag tyckte inte det var så mysigt men jag måste säga att resultatet blev väldigt bra. Och det är det viktigaste! 
 
Efter behandlingen visade Therese mig några nya produkter som hon rekommenderar vilka är produkterna på bilderna. Allt förutom peelingen kommer från märket Medik8
 
Det jag köpte med mig var rengöringsmoussen, ett dagsserum och ett kvällsserum. Resten hade jag produkter kvar hemma som jag ville använda upp och som fungerade för mitt problem. Något som Therese också hjälpte mig kolla, så snällt! 
 
Nu till priserna...
Medik8 är verkligen inget billigt märke (enligt mig). 
Hade jag köpt allt jag behövde så hade prislappen hamnat på ca 4000kr. 
Nu blev det cirka 1300kr (om jag minns rätt) för de tre produkterna. 
 
Var sedan tillbaka i mellandagarna och köpte det ansiktsvattnet jag skulle ha och den kostade runt 300kr. 
 
Vad tycker jag då?
Jag tycker att min hud har blivit såå mycket bättre. Josef säger det också. Sminket sitter bättre och huden ser fastare och friskare ut. Jag har fått en del nya finnar men det var väntat. Therese sa att det skulle hända och att det var något vi ville skulle hända för vi vill få ut och bort det som ligger under huden. 
Ska tillbaka på en ny behandling i slutet på januari och då ska hon få kolla på min hud igen och se om det har hjälpt och om jag ska fortsätta med dessa produkterna eller lägga till/ta bort något. 
 
 Vet inte om detta hjälper någon annan men jag kan verkligen rekommendera att lägga pengar på att besöka en salong som vet vad de sysslar med som kan hjälpa dig med din hud. Visst att det kostar men ibland kan det vara värt det istället för att fortsätta använda dåliga märken som kanske inte ens hjälper för dina problem. 
Speciellt om du är i ungefär samma ålder som mig (närmare 30) för då behöver din hud helt andra saker än när du var 20. 
 
 Jag vill också verkligen rekommendera LenHud (i alla fall i Borås), de är alltid så snälla och hjälpsamma. Inga frågor är dumma och de är verkligen tillmötesgående. 
 
Detta var allt jag tänkte skriva om min hudvårdsrutin idag. Ställ gärna frågor så ska jag svara så gott jag kan. 
X
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0